• Home
  • TV
  • Ce mă enervează la The Walking Dead
ÎnTV

Ce mă enervează la The Walking Dead

Câteva chestii care nu îmi plac la The Walking Dead (spoilers, duh):

1. Morții sunt mult prea puternici. Uneori mai puternici ca un om normal. Să zicem că am putea trece cumva peste faptul că în niciun caz nu ar trebui să mai poată merge ori în general să facă orice fel de mișcare, ne “suspendăm neîncrederea” (suspension of disbelief), dar câteodată pur și simplu e prea mult. Nu știu dacă mai țineți minte în sezonul 2 când Dale se zbate cu un mort care îl pusese la pământ și încerca să îl mănânce; reușește să îi țină gura la distanță, dar mortul începe să îl despice pe Dale cu mâinile, prin haine, și să îi scoată intestinele. Acum 3 episoade, când ghidau sutele de morți pe stradă, un tip, nu mai știu numele lui, fuge prin pădure și de printre niște copaci e apucat de un mort care îl trage înspre el și îl mușcă. În loc să îi fi rupt mână fără măcar să își dea seama că se întâmplă ceva. Dup-aia îi arată pe morți cum pur și simplu se îngrămădesc în peretele din curba pe unde îi ghidează ăștia și li se sparg capetele când se lovesc de tabla care formează peretele. Da-o-n mă-sa de treabă.

Apoi în ultimul episod Michonne și cu tipul ăla abia reușesc să sară gardul fiindcă îi trag morții de glezne. Tipul de fapt nici nu reușește. Morții ăia ar trebui să aibă vreo 20, maxim 30 și ceva de kilograme, sunt extrem de fragili și nici nu ar trebui să mai aibă dinți în gură, ori dacă au, să le intre lor în craniu când încearcă să muște ceva, nu să reușească să pătrundă ce mușcă. Ei în schimb mușcă și prin haine și mă aștept oricând să înceapă pur și simplu să ia oameni în spinare și să fugă cu ei.

Înțeleg că scriitorii sunt conștienți de lucrurile astea, dar trebuie totuși să lase cumva impresia că morții ăia chiar sunt periculoși, și ori le dau super-puteri, ori adună mulți la un loc, și nici atunci n-ar prezenta mare pericol fiindcă se mișcă foarte încet. Nu prea au cum să câștige, orice ar face, rezultatul e de rahat.

2. Morții sunt uneori silențioși. Pentru niște creaturi care nu mai dețin decât instinctul de a se hrăni și la fiecare pas își târăsc picioarele și horcăie, mi se pare foarte enervant când reușesc să ia pe cineva prin surprindere. Serios, cred că cu asta scriitorii o dau în bară cel mai rău, de clișeul ăsta care nu are niciun sens chiar se pot lipsi.

P.S. Despre Glenn: unii ați observat, alții poate nu: nu îl arată exact pe el fiind mâncat, îl arată de la gât în sus, sugerând că ar fi putut Nicholas să cadă peste el și de fapt pe ăla să îl fi despicat morții, urmând să aflăm că de fapt Glenn nu a murit și a scăpat cumva. Ceea ce ar fi de tot rahatul, serialul și-ar pierde orice urmă de credibilitate. Ori tipul e mort și a fost filmat așa ca să ne facă să speculăm, să fim în aceeași situație ca restul personajelor și pur și simplu să nu știm concret. Ceea ce ar fi genial.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.