Românul în trafic

Am boală în ultimul timp pe anumiți șoferi care fac o chestie pe care o văd tot mai des: dacă ești în intersecție fără semafor și aștepți să faci la stânga, deșteptul se bagă prin dreapta ta și face tot la stânga, tăindu-ți repede calea. Doar nu o să aștepte ca omul după cel din fața lui, el trebuie să creeze o situație periculoasă fiindcă se grăbește, probabil se închide shaormeria. Întotdeauna sunt extra vigilent când văd că încearcă unul să îmi facă asta și nu îl las. Ieri un deștept din-ăsta făcea chestia asta la McDonald’s, la intersecția Înfrățirii cu A.I. Cuza. Eu veneam dinspre stomatologie și el era să mă pupe încercând să îl ocolească repede pe ăla din fața lui și să facă la stânga. Erau 3 sau 4 în mașină.

Nu suport nenorociții ăștia, sunt la același nivel cu cretinii care în ambuteiaj ocolesc coloana pe linia de tramvai crezând cumva că restul lumii au acces liber în intersecție dar cumva așteaptă ca proștii degeaba, iar când văd că încercarea lor de a ieși din aglomerație eșuează, încurcă și mai rău traficul încercând să intre înapoi în coloană. Îi înjur pe ei când îi văd și pe proștii care îi lasă să intre înapoi.

Ne plângem că nimic nu merge bine în țara asta și ieșim în stradă să ne arătăm nemulțumirea față de conducere, dar adevărul e că cel mai mare bine l-am face dacă am avea mai mult bun simț și respect pentru noi înșine și dacă nu i-am mai lăsa pe cei din jurul nostru să își bată joc de civilizația în care vrem să trăim. Schimbarea începe cu tine, apoi pasul următor e să le atragi atenția altora atunci când se comportă ca niște gunoaie. Aici jos e problema cea mai mare, nu în conducere.

P.S. Un mic addendum, o situație care mi s-a părut amuzantă: îmi povestea tata cum a văzut la McDonald’s o tipă care în loc să oprească pe dreapta drumului și să aștepte la coada de la drive-through, oprise pe orizontală, blocând strada. Și aștepta acolo.

bad-drivers

Alte articole:

3 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.