Cu Iisus la volan

E un obicei pe care îl știu de mult, dar numai recent am observat că foarte mulți șoferi, dacă nu majoritatea, își atârnă mii de idioțenii la oglinda retrovizoare, accesoriul preferat fiind crucea/icoana, evident. E ceva la modul “îmi obstruez vederea, dar lasă că vede Iisus pentru mine”. Și chiar sunt unii, mulți, care agață atâtea încât chiar nu mai văd bine. Și chestia asta nu e ilegală.

În același timp, îmi imaginez că au impresia că cu cât mai multe cruci/icoane pun, cu atât mai protejați sunt, altfel de ce ar pune atâtea? În același timp, de ce nu umplu mașina de cruci/icoane, ca să fie cât mai protejați posibil? Sau protecția lui Iisus crește exponențial doar până la un anumit număr de cruci/icoane atârnate? Iar Iisus se bucură că au cruce/icoană în mașină? Și se bucură mai mult cu fiecare cruce/icoană? El le-ar vrea puse acolo unde prezintă pericolul cel mai mare? Și dacă nu au cruce/icoană în mașină și se întâmplă ceva, Iisus îi ignoră? Și încă o sută de întrebări cu o mie de ramificații. Dacă îl întrebi pe unul dintre ei chestiile astea, deși sunt niște întrebări cât se poate de normale și poți fi literalmente interesat de raționamentul lor, imediat se uită urât la tine. Așa sunt credincioșii în general, oricât de sincer ai fi în dorința de cunoaștere, puși în fața unor întrebări care evidențiază ridicolul comportamentului lor și nonsensul credințelor lor, vor simți ostilitate din partea ta. Pentru că ei nu își pun întrebările astea. Ei nu gândesc, ei doar fac. Dumnezeu supraviețuiește în secolul 21 pentru că oamenii nu gândesc și nici nu vor să o facă.

ACTUALIZARE 15.12.2015: Aflu azi de la Cetin că treaba asta este de fapt ilegală, ceea ce de altfel era de așteptat, dar nu mi-am dat eu seama că probabil pur și simplu se ignoră.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.