• Home
  • Diverse
  • Suntem o nație de țărani proști și ne merităm soarta

Suntem o nație de țărani proști și ne merităm soarta

Noi nu o să avem vreodată o țară ca cele în care fugim întotdeauna dintr-un motiv foarte simplu: suntem pur și simplu un popor de idioți. Ne batem cu pumnii în piept și spunem că vrem o țară mai civilizată, dar nu înțelegem de fapt cum să ne purtăm ca să avem acea țară. Nu înțelegem de fapt ce înseamnă să fii civilizat. Vrem să fim civilizați, dar nu înțelegem ce presupune asta. Hai să ne uitam la filmulețul ăsta:

ACTUALIZARE: A fost șters între timp, dar nu era esențial articolului.

Poliția trimite la plimbare boșorogii care vând ilegal legume pe trotuar, în oraș. Perfect normal. Tipul care filmează nu e de acord cu asta, pentru că sunt bătrâni și… nu știu, alte motive care n-au niciun sens. Omul vrea o țară mai bună și mai civilizată, dar i se pare normal să iasă oricine și să comercializeze alimente la colțul străzii, după bunul plac. Am îngroșat cuvântul “alimente” din motive, zic eu, lesne de înțeles. Dacă nu înțelegi, te încurajez să închizi pagina și să îți vezi de viață. Cu o mentalitate tipic românească, omul e revoltat că se întâmplă lucruri mai grave și în cazul lor nu se face dreptate, ca și cum are vreo relevanță, ca și cum bătrâneii ăia amărâți deodată nu au mai încălcat legea (și bunul simț). Ori ca și cum treaba poliției e simplă, dar sunt ei incompetenți și nu o fac. Ori ca și cum nu există și lucruri mai grave pentru care se face dreptate, ca și cum individul are acces la niște informații despre raportul dintre toate chestiile grave rezolvate și cele nerezolvate de către poliție. Nici nu știu ce să mai zic…

Omul vrea o țară mai bună, dar continuă să arunce țigara pe jos, de față cu poliția, în timp ce e la doi pași de un coș de gunoi. Ignorăm faptul că face asta de față cu poliția, ignorăm și faptul că era lângă un coș de gunoi; pur și simplu nu luăm asta în seamă, e de ajuns să ne legăm de faptul că a aruncat țigara pe jos. Omul nu își apără fapta în niciun fel, dar comentează despre faptul că mai sunt și alte gunoaie pe jos, ca și cum ar conta în vreun fel, ca și cum are ceva de-a face cu faptul că a aruncat el țigara pe jos. E o așteptare de bun simț ca absolut toate coșurile de gunoi dintr-un oraș să fie păzite 24/7, în caz că aruncă cineva gunoi pe lângă ele. Cât timp alții îl aruncă acolo și nu pățesc nimic, e normal să o poată face și el.

Omul ăsta este complet retardat. E un rahat de om care merita împușcat în cap și îndesat cu totul în coșul ăla, cu restul gunoaielor. Așa sunt 90% dintre militanții ăștia pentru o țară mai bună: niște imbecili cu gura mare care vor lucruri pe care mințile lor de primate nu le pot înțelege. Am văzut atâtea și atâtea filmulețe de genul ăsta, în care poliția încearcă să își facă treaba, și noi le stăm în cale, pentru ca apoi să ne plângem de starea țării și de incompetența poliției. Îmi e pur și simplu scârbă de noi. Am văzut acum două nopți filmulețul și ciorna pe care am scris-o imediat după era total diferită de articolul pe care îl citiți acum, cu o cu totul altă atitudine și numeroase diverse organe înfipte în diverse mame. Acum că mi-au trecut nervii, pur și simplu am rămas cu dezamăgirea aia profundă pe care o simți când realizezi că pur și simplu nu se poate face nimic. Ăștia suntem; suntem un popor de țărani proști și ne merităm soarta.

Alte articole:

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.