• Home
  • Diverse
  • Nu e nimeni care să-i dea Oliviei Steer cu o piatră în cap?

Nu e nimeni care să-i dea Oliviei Steer cu o piatră în cap?

În caz că nu ați auzit, Olivia Steer îndeamnă femeile într-un articol recent să nu își facă mamografii, fiindcă pot fi diagnosticate greșit și supuse unor tratamente agresive degeaba. Oricum, cancerul dispare dacă îl lași în pace, așa zice ea. Menționez că asta e o persoană cu aproape 60.000 de oameni care o urmăresc pe Facebook.

Am mai vorbit aici despre Olivia și soțul ei, Andi Moisescu, și de ce sunt ei niște nenorociți. De data asta ne uităm la ce scriu alții despre ei.

Radu explică în “Cineva trebuie să-i taie Oliviei Steer accesul la Internet” cum Olivia citează studii doar parțial în încercarea de a da credibilitate concluziilor greșite pe care vrea ea să le tragă.

De ce îndeamnă Steer femeile să nu-și mai facă mamografii? Pentru că a citit în New England Journal of Medicine că 1,3 milioane de femei au fost fals diagnosticate în SUA cu cancer la sân, unele trecând chiar prin operații sau tratamente dure deși nu era cazul. L-am citit și eu acum, împreună cu alte câteva studii, și vi le recomand și vouă, că nu conțin termeni medicali sau îi explică bine pe cei incluși. Femeile ar trebui să cunoască în detaliu subiectul, zic eu.

Bun. 1,3 milioane de femei greșit diagnosticate. Cifra pare semnificativă, dar se referă la o perioadă de 30 de ani.

Ce nu spune Steer este că, încurajând femeile să meargă anual la teste, în SUA s-a obținut o reducere cu 28% a mortalității în aceeași perioadă de 30 de ani, chiar dacă uneori apar astfel de diagnostice fals pozitive. E scris în același articol, paragraful următor!

Claudia se plânge în “of, PR-ul!!!” despre Ministerul Sănătății și alte organizații de profil din România care nu eliberează nicio declarație care să combată imbecilitatea Oliviei.

PS: pentru cine nu pricepe sensul acestui articol, dați un search rapid printre comentariile lăsate de muieri la articolul madamei de pe fb și o să înțelegeți că am ajuns să trăim într-o societate medievală, în care oamenilor le este frică de doctori și cred toate aberațiile debitate de Steer și alte idioate; și da, nu e nicio problemă, că selecția naturală lucrează și de abia ne scapă de problema suprapopulării planetei, dar până acolo creșterea incidenței cancerului ne va ustura pe toți la buzunar. Și când o să vă crape prietenele pentru că mamografiile sunt lucrul dracului, și cancerul se tratează cu indiferență, și prevenția e pentru proști, să vă aduceți aminte de distinsa vedetă și de reacțiile pe care nu le-am avut cu toții…

Vali explică în “Cum poate fi oprită Olivia Steer” ce ar trebui făcut pentru ca proasta să o lase mai moale cu aberațiile ei.

1. Sabotarea companiilor care lucrează cu Andi Moisescu
[…] lumea e prea civilizată să îi zică să își țină nebuna departe de internet, dar când va vedea că îl afectează direct ce spune, va acționa el.

2. Exprimarea face2face
[…] Dacă Olivia Steer ar ieși zilnic din casă și 2-3 oameni i-ar spune “fă, termină cu căcaturile, proasto”, și ar păți asta 2 săptămâni la rând, ar lăsa-o mai moale.

Ovidiu vorbește în “Diferența între Steer-Moisescu și Nălbaru-Bucur” despre despre cum ne deranjează mai mult decizia soților Nălbaru – Bucur de a-și educa copilul acasă decât decizia soților Steer – Moisescu de a pune în pericol mii de vieți.

Diferența între ăstea două cupluri este impactul social real. În timp ce decizia soților Nălbaru-Bucur afectează doar copii lor, decizia soților Steer-Moiesescu, de a susține toate prostiile anti-vaccinare, anti-mamografie, anti-știință în general, va afecta întreaga populație a țării. Să nu ne mințim, încă se va mai vorbi cu respect despre ăștia doi tâmpiți, că el încă are emisiune la Pro, și o să vrei să te vezi acolo. Faci rating, faci branding, în timp ce-ți omori copiii.

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.