• Home
  • Diverse
  • A fost cumva 8 martie, că nu am observat?

A fost cumva 8 martie, că nu am observat?

În general e un aspect la sărbătorile de genul zilei de 8 martie care îmi displace profund; îmi displac sărbătorile astea fiindcă pentru mulți e doar un alt prilej să-și afișeze penibilul cu cea mai mare mândrie. Pozele pe Facebook (uneori chiar multiple) cu florile, cu bomboanele, cu bilețelele primite, despre asta vorbesc.

Când e vreo sărbătoare din-asta și muierimea se agită cu genul ăsta de comportament, mi se pare și mai penibil decât în mod obișnuit, când primesc vreun crenvurști de la mascul și țin să le arate tuturor asta, pentru că de 8 martie, absolut toate ați primit chestii. Oricât de banal și total neinteresant e în general faptul că primești chestii de la iubitul tău sau mai știu eu cine, de 8 martie e de o mie de ori mai banal și neinteresant.

Problema e că pur și simplu e dezgustător să publici poze cu ce rahaturi îți dăruiește partenerul, mai ales dacă faci asta în mod regulat. Literalmente nimănui nu i-a păsat vreodată să vadă chestiile astea de la tine. E extrem de evident că faci asta pentru ochii lumii, fie că conștientizezi sau nu, și că speri că lumea o să te aprecieze și/sau invidieze pentru că iubitul tău a scos niște hârtii din portofel și le-a schimbat pentru literalmente cel mai banal și neinspirat lucru posibil, și a făcut tot efortul ăsta special pentru tine. Nu ești specială, iubitul tău nu e special, relația voastră nu e specială, și ce faceți voi în privat, lucrurile pe care vi le spuneți, cadourile pe care vi le dăruiți, sentimentele pe care le împărtășiți, niciunul dintre lucrurile astea nu e special în niciun fel, nu vă deosebește de nimeni, și în niciun caz nu vă pune deasupra nimănui. Oricât de bine considerați că merg lucrurile pentru voi, arătând constant lumii cât de bine considerați voi că merg lucrurile pentru voi e dezgustător. Oamenii sănătoși nu se comportă așa, nu au nevoile astea, și le e scârbă de voi.

REPUDIERE (nu știu cât de corect e să traduc “disclaimer” așa): În încercarea de a fi corect, nu zic că gata, dacă ai pus o poză cu florile primite de 8 martie ești într-un fel sau altul. Poate ai prins un unghi ca lumea și e o poză mai frumoasă, poate ai focalizat într-un anumit fel, poate a fost ceva cu mai multă însemnătate decât o poză ordinară cu niște flori, poate o mie de alte lucruri. Eu sper că m-am exprimat destul de clar și s-a înțeles la ce fel de oameni mă refeream.

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.