• Home
  • Diverse
  • De ce trebuie să combatem fervent ideile iraționale #2

De ce trebuie să combatem fervent ideile iraționale #2

Astăzi vorbim tot despre aruncat bani în diverse chestii din diverse motive, doar că de data asta consecințele nu implică posibila moarte a zeci de oameni și distrugerea vieților multor altora; implică doar posibila moarte a unor pești exotici.

Delfinariul din Constanța are o problemă cu oamenii care din motive greu de înțeles aruncă bani în bazinul cu pești exotici.

Nu cred că trebuie să pierdem prea mult timp încercând să găsim o explicație pentru comportamentul ăsta. Pentru sănătatea noastră. Să vedem și un reportaj de la știri:

Maimuțoiul ăla de la 00:24 care ține să menționeze că le-a dat și copiilor bani să arunce în apă este apogeul prostiei umane. Rezumatul discuției:

– Reporter: Credeți că vă va aduce noroc?
– Maimuțoi: A, nu, nu, dar am văzut că-s bani acolo și am aruncat și io, am dat și la copii să arunce. [Amuzat] Dumnezeu ne ajută, nu fântâni sau mai știu io ce.

Deci animalul ăsta a decis să arunce cu întreaga familie BANI în fântână doar pentru că așa fac și alții. Nu pentru noroc, nu pentru dorințe, nu pentru nimic. Nu îmi pot imagina prostălău mai mare de-atât, pe cuvânt, deja vorbim de un nivel de retard cu totul deosebit, considerabil mai ridicat decât al ălora care măcar au anumite așteptări de la acțiunile lor, oricât de imbecile ar fi.

Preferatul meu, în schimb, e următorul individ; om simplu, speră că îi va aduce noroc. Întrebat de sănătatea peștilor, ia o pauză de câteva secunde în care cameramanul, un geniu comic, printr-un simplu zoom creează o scenă care din punct de vedere comic e aur curat.

“Este o întrebare foarte interesantă.”

Angajații delfinariului, relaxați și cu un simț al umorului, au pus un semn pe care au scris că aruncatul banilor acolo aduce ghinion. A fost amuzant, până când ce credeți că s-a întâmplat? “A dispărut plăcuța.” Bine-nțeles că a dispărut plăcuța. Bine-nțeles.

M-am plimbat în concediul de anul trecut cu Jumătatea prin mai multe locuri din țară și la un moment dat chiar am început să discutăm despre cât de ridicol e că oamenii aruncă bani absolut peste tot. Am rămas surprinși de cât de răspândită e idioțenia asta, nici nu trebuie să fie fântână, poate fi orice, găsesc ei unde să își arunce banii.

O să zici acum “și ce mare lucru că aruncă oamenii bani în bălți, ce e așa grav”, și ca să-ți răspund, te trimit la primul articol: “Într-o zi aruncă bani în fântâni și în următoarea doboară avioane din cer.”

via Cetin

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.