• Home
  • Diverse
  • Allview lansează “Marian”, primul asistent digital românesc

Allview lansează “Marian”, primul asistent digital românesc

Compania Allview a anunțat recent că următorul lor vârf de gamă în materie de smartphone-uri, numit X4 Soul Infinity Fire Passion X5, va avea preinstalat primul asistent digital dezvoltat vreodată în România.

Numele pe care au decis cei de la Allview să îl folosească pentru noul lor asistent este Marian. Sursele spun că în ultimă instanță au trebuit să decidă între Marian, Ionel, și Dorin. Un angajat al firmei a menționat că noul asistent a fost de fapt o asistentă la început, pe nume Marcela, dar nu a reușit nimeni să se înțeleagă cu ea, așa că i-au schimbat sexul după ce a început să citească mesajele utilizatorilor fără acordul lor și să blocheze automat toate apelurile de la persoane de sex feminin.

O funcționalitate ce îl pune pe Marian înaintea celorlalți asistenți digitali precum Siri sau Cortana e posibilitatea asocierii unei porecle, astfel că dacă îi permiți accesul la microfonul telefonului pentru a putea asculta în permanență dacă îl strigi, nu trebuie neapărat să îl strigi pe nume. Mai mult de atât, Marian e capabil să își ajusteze personalitatea în funcție de porecla pusă, recunoscând până la 30 de porecle cu personalități specifice. Un angajat a demonstrat funcționalitatea folosind porecla “Coaie”, astfel: “Coaie, cum e vremea afară”, la care Marian a răspuns: “Îi cam frig boss, fă bine și ia geaca pe tine”. O angajată ne-a demonstrat funcționalitatea pe telefonul ei folosind porecla “Iubi”: “Iubi, mi-e foameee”, la care Marian a răspuns: “Da, pisoiaș, îți caut acum numărul de la o pizzerie cu recenzii bune. Până ajunge pizza mă poți trece pe vibrații și pot să…” și aici angajata a ridicat brusc telefonul și a început să apese frenetic peste tot pe ecran.

O altă funcționalitate nemaiîntâlnită până acum la vreun asistent digital e posibilitatea de a-ți selecta echipa de fotbal preferată pentru răspunsuri personalizate atunci când îl întrebi pe Marian de scorul unui meci. De exemplu, dacă e un meci între Steaua și Dinamo, având Steaua selectată ca echipă preferată și Dinamo având avantaj la meci, Marian poate spune “1-0 pentru Dinamo, fir-ar ai dracu’ de maidanezi”.

Am vrut să facem ceva cu totul deosebit, să oferim un asistent creat special pentru români, care să știe ce vrea utilizatorul să audă și cel mai important, cum să-i ofere toate informațiile de care are nevoie. – Mircea Stăncoi, director comercial la Allview

Probabil cel mai impresionant lucru la Marian e abilitatea lui de a studia utilizatorul, învățându-i preferințele și modul de gândire pentru a-i oferi cele mai relevante informații. Nu știm încă prea multe detalii despre asta, dar cei de la Allview promit că va fi ceva impresionant. Tot ce avem deocamdată sunt două exemple de la doi angajați diferiți; întrebând-ul pe Marian “ce mai e nou” pentru a afla ultimele știri, unuia i s-a răspuns “ce să fie nou, aceleași rahaturi, Dragnea tot n-a murit și țara tot dracu’ se duce”, iar celuilalt i-a zis “mai nimic, poponarii tot comentează că vor drepturi egale, naziștii încă vor vaccinare obligatorie, și cam atât, doamne-ajută”.

Trebuie să recunosc că sunt impresionat și abia aștept să văd tot ce poate face Marian și cum se va dezvolta cu timpul. Felicitări celor de la Allview, într-adevăr o companie românească inovatoare!

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.