• Home
  • Diverse
  • “Be My Eyes” – Ajută pe cineva să vadă

“Be My Eyes” – Ajută pe cineva să vadă

Be My Eyes e o aplicație simplă care pune oameni cu probleme de vedere în legătură cu voluntari din jurul lumii pentru a fi ajutați cu diverse lucruri din viața de zi cu zi. Ca voluntar vezi prin camera telefoanelor lor și îi poți ajuta cu informațiile de care au nevoie.

Am aplicația de aproape o lună și ieri am primit primul apel de la un băiat din Iran care voia să folosească un parfum, dar nu știa dacă cel pe care îl alesese era cel pe care îl voia. I-am spus ce scrie pe parfum, mi-a mulțumit când a aflat că a ales bine, și asta a fost. Simplu. Poate poți ajuta pe cineva cu lucruri din-astea banale, sau poate poți ajuta cu lucruri mai importante, dar dificile pentru o persoană oarbă sau cu dificultăți de vedere.

Aici sunt o mulțime de povești de la oameni care au fost ajutați prin aplicație și de la oameni care au ajutat. Unii au rugat voluntari să le descrie picturi pentru a se putea bucura de ele, alții au avut nevoie de ajutor să folosească aparatul de cafea. Unii voluntari au ajutat nevăzători să își numere banii, alții să aleagă un tricou pentru a ieși în oraș.

Aplicația există pentru Android și pentru iOS. Pur și simplu o instalezi, faci rapid contul, apoi aștepți să fii sunat când cineva are nevoie de ajutor.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.