• Home
  • Cărți
  • ‘If You’re Happy and You Know It…’ și ‘Heaven Knows I’m Miserable Now’ – Andre Jordan

‘If You’re Happy and You Know It…’ și ‘Heaven Knows I’m Miserable Now’ – Andre Jordan

Prin 2008 descopeream site-ul unui artist englez numit Andre Jordan, care avea un blog unde publica diverse desene și texte interesante, printre care o serie de povești scurte care mi-au plăcut în mod deosebit, precum și o sumedenie de desene simple care m-au cucerit instantaneu.

Desenele și textele lui au avut o influență enormă asupra părții mele creative și nu știu cum ar arăta azi The Gallery of Me sau Dunno dacă nu l-aș fi descoperit atunci pe Andre Jordan, ori dacă ar mai exista. Omul ăla îmi vorbea prin arta lui ca nimic altceva în perioada aia dificilă a liceului și când citeam ce scria ori mă uitam peste desenele lui, nu mă mai simțeam la fel de singur, simțeam că mai e cineva în lume care înțelege prin ce trec. M-a inspirat să creez și eu și m-a inspirat prin puținul pe care îl știam despre viața lui; m-a făcut să cred că lucrurile se vor îndrepta și pentru mine.

Recent i-am cumpărat cărțile, ‘If You’re Happy and You Know It…’ și ‘Heaven Knows I’m Miserable Now’, și mi-a făcut mare plăcere să mă uit iar peste majoritatea desenelor care-mi plăceau atât de mult ca adolescent (unele încă îmi vorbesc și azi). Din păcate, cărțile nu conțin toate desenele pe care le-a făcut și site-ul lui nu mai conține nicio lucrare de pe vremea aia. Nu văd să le mai fi publicat în altă parte de atunci, dar se mai găsesc câteva răspândite pe interneți și o mână dintre ele sunt publicate de mine pe Paper Planes.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.