• Home
  • Diverse
  • E frumoasă ziua ta până acum? Vrei să o strici?

E frumoasă ziua ta până acum? Vrei să o strici?

De când m-a blocat o dobitoacă acum câțiva ani în parcare am urât în mod deosebit mentalitatea românului vis-a-vis de locul “lui” de parcare.

Acum câteva luni eram cu tata în parcarea de la bloc și ne uitam rapid la ceva sub capota unei mașini. Oprește un străin cu mașina lângă noi și ne întreabă dacă plecăm. Nimic în neregulă, omul ar fi vrut să parcheze și doar ne-a întrebat dacă urmează să plecăm. I-am zis că nu și ne-a luat cu “păi ce faceți, reparați mașini în parcare?” Am fost puțin debusolat la început, neînțelegând ce vrea de la noi, până a dat-o pe aia cu “mi-ați ocupat locul de parcare” și m-am activat.


Am început cu explicațiile despre cum funcționează locurile de parcare publice, dar imediat am ajuns la voci ridicate și insulte. Nu l-a ajutat faptul că mințea că parchează acolo de nu știu câți ani de zile (nu că ar fi contat), un străin complet cu o mașină pe care niciunul dintre noi nu o mai văzuse niciodată, care voia să parcheze într-un loc care deseori stă neocupat și parchează oricine acolo. Nu l-a ajutat nici felul în care ne-a vorbit, cu care s-a dat de gol imediat că e un gunoi și nimic mai mult. N-am avut multă răbdare.

Mai recent, ajungeam acasă și îl văd pe unul că se tot fâstâcește în mașina pe care a oprit-o în drum. Îmi face loc să trec și în timp ce parchez, iese din mașină și îmi face semn. Deschid geamul și mă întreabă dacă știu a cui e mașina din locul de parcare de lângă mine. Îi zic că nu și simțind mirosul de România de pe el, îl întreb de ce. Se îndreaptă spre mașina respectiva și îi pune o hârtie în geam în timp ce îmi zice “că poate îi sparg geamul.” Ia la el. “Păi de ce,” îl întreb. “Păi mi-a luat locul de parcare.”

excuse-me

Ca fapt divers, era alt străin pe care nu îl văzusem niciodată în viața mea.

– Păi nu e locul tău, e un loc public.
– Ba da, e al meu.
– Ai act de proprietate pentru el?
– Da, am.
– Nu ai.
– Ba da, am.
– Ba nu, nu ai.

Și a plecat mormăind. M-am dus să văd ce a pus în geamul mașinii și era o hârtie pe care scria să nu mai parcheze acolo că e locul lui de parcare. Am luat-o în casă și am aruncat-o la gunoi. Am aflat mai târziu că tipul doar ce se mutase cu chirie în blocul meu. Se mutase de o săptămână aici și deja le spunea vecinilor să nu ocupe locul “lui” de parcare că le sparge geamul. Chapeau.

Și acum ajungem la subiectul articolului care îți va strica ziua, ceva ce nu îmi imaginam că e posibil.

Ați înțeles, da? Ai o problemă medicală destul de serioasă cât să necesite o ambulanță. Poate ai viața în pericol. Vin oamenii, te pregătesc pentru transportul urgent la spital, coboară cu tine pe targă, ajungeți la ambulanță și hopa, stai un pic, că a blocat cineva ambulanța. Ai puțină răbdare, că nesimțiții ăștia care s-au grăbit să ajungă la tine, în loc să lase ambulanța în stradă și să o blocheze, au preferat să ocupe locul de parcare al împăratului.

N-am ce să mai zic. Ce poți să mai zici?

2019

Și un screenshot, pentru posteritate.

Alte articole:

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.