Sanctitatea temperaturii propriului corp

Să ne înțelegem de la început, nu discutăm aici sub nicio formă despre legalitatea luatului temperaturii la intrarea în magazine, dreptul lor de a face asta, acuratețea aparatelor respective, logica din spatele întregului act, și așa mai departe. Nu e deloc vorba despre asta aici și opiniile voastre vis-a-vis de chestiile astea sunt complet irelevante.

Au început să apară filme de la cetățeni furioși că li se ia temperatura în cel mai neintruziv mod posibil la intrarea în magazine și bine-nțeles că și-au pus fusta-n cap. Se apucă să le explice unor simpli angajați că nu e legal, că nu e constituțional, că nu știu mai ce, și mi se pare că ăștia trebuie să fie cei mai imbecili adulți din lume ori pur și simplu cei mai dornici de atenție.

Toți știm că magazinele în care intrăm nu aparțin oamenilor de la pază, oamenii ăia sunt simpli angajați. Dacă îi spune șeful paznicului să nu lase oameni în magazin dacă au o temperatură de nu știu cât, ăla face cum i se spune și atât. Nu e treaba lui să îți explice ție nicio lege, ori constituția, ori de ce magazinul face ce face, ori să stea la discuții cu tine. Nu există motiv să îi ceri lui nicio explicație ori să îi oferi vreuna despre orice. Dacă ai o problemă, depui o plângere unde poți tu să depui o plângere, nu știu, nici eu nu trebuie să îți spun ce anume să faci cât timp pot categoric să îți spun că ești idiot dacă te plângi omului care nu te lasă în magazin și începi cu el discuții despre lege, constituție, ori ce ar trebui să facă diferit conducerea magazinului.

Acum să vorbim și de treaba cu cunoștințele medicale ale oamenilor care literalmente tot ce trebuie să facă e să ridice un aparat la mecla ta și să citească un număr de pe un ecran. Dacă numărul e sub X, intri. Dacă e peste, nu intri. Atât, fără nicio interpretare din partea angajatului. Nu îmi imaginez ce soi de cretin are impresia că doar un cadru medical poate face asta când și un copil de grădiniță ar putea face exact același lucru și la fel de bine. Pe cuvânt că nu înțeleg deficitarii ăștia care aruncă-n stânga și-n dreapta cuvintele „procedură medicală”, că aia e procedură medicală, dom’le, nu vine așa oricine să îmi citească mie un număr de pe un ecran, ce-nseamnă asta? Ultimii proști, pe cuvânt.

Aș zice că testul ăla e o aberație, scanând temperatura la nivelul capului, oricât de precis ar fi aparatul, că în mod evident prin creierele multora nu prea trece sângele.

2020

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.