• Home
  • Diverse
  • Cum tratăm clienții în România #6 – PC Garage, eMAG

Cum tratăm clienții în România #6 – PC Garage, eMAG

PC Garage

Avem aici un procesor la prețul de 527,99 lei, redus cu 52,22 lei de la 580,21 lei. Uitându-ne la evoluția prețului din ultimele 31 de zile, vedem că pare a fi o reducere reală, aplicată procesorului undeva în jur de 29 martie. Problema e că eu am cumpărat procesorul ăsta pe 24 martie la același preț redus, deși istoricul prețului spune că atunci era la preț întreg.

I-am mai prins în trecut pe cei de la PC Garage făcând măgării din-astea, doar că niciodată nu păstrasem o dovadă a prețului scăzut înainte, iar de data asta am făcut-o involuntar. M-am gândit la un moment dat că graficul ăla se referă doar la evoluția prețului întreg, adică e folositor să vezi atunci când îi scade prețul fără să fie la ofertă, dar dacă ar fi așa, nu ar afișa scăderea actuală datorată ofertei. Deci nu e doar evoluția prețului întreg și e vorba de înșelătorie. Probabil au modificat istoricul pentru a coincide oferta cu campania promoțională pe care o au zilele astea, ca să pară mai serioasă decât e de fapt.

Trebuie menționat că nu am o problemă personală cu PC Garage, deși la cât am scris de rău despre ei, așa poate părea. Pur și simplu cumpăr foarte des de la ei și mai sunt uneori probleme, ori poate observ neregularități ca cele de mai sus (mai am deja niște chestii despre care vreau să vorbesc, dar asta într-un articol viitor după ce lămuresc mai bine situația). Nu cred că alte magazine m-ar mulțumi mai mult, dimpotrivă, încă îi prefer față de alte magazine și voi continua să cumpăr de la ei. În 2018 am făcut până acum 13 comenzi la ei, în medie înseamnă o comandă pe săptămână. E magazinul de unde cumpăr cel mai des și cu care am cel mai des probleme, evident, dar cazurile problematice sunt poate unul din 10, și foarte rar ceva serios.

ACTUALIZARE: Citez dintr-un articol despre cum comercianții încalcă legea cu astfel de practici, în special de Black Friday:

Conform legislaţiei (OG nr. 99/2000), orice comerciant care intenţionează să facă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la un preţ de referinţă, respectiv la cel mai mic preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în ultimele 30 de zile. – sursa

Cei de la PC Garage au mers un pic mai departe de atât și au și mințit în legătură cu evoluția prețului din ultimele 30 de zile.

eMAG

La eMAG procesorul e redus de la 699,99 lei (cu 119,78 lei mai mult decât prețul întreg la PC Garage) la 523,95 lei. E cu 4,04 lei mai ieftin decât la PC Garage, dar reducerea e cu 123,82 lei mai mare.

Reducerea asta reală de la prețul întreg și mai real e pur și simplu grozavă! Trebuie să îl cumperi cât mai repede, până nu ratezi oferta asta complet reală!

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.