România nu are nevoie de rugăciuni

Știți ce mi se pare foarte de rahat? Când are loc o tragedie din-asta urâtă precum Colectiv ori incendiul de sâmbătă de la spitalul ăla din Piatra Neamț și sare lumea pe Facebook cu rugăciuni și alte bășini din-astea de copii proști. Adică au murit niște oameni din cauza unor incompetenți/corupți/nepăsători și noi plângem pe Facebook și spunem rugăciuni. În loc să tratăm chestia asta cu seriozitate, o dăm în prosteli cu rugăciuni, și mie mi se pare jignitor la adresa tuturor victimelor să spui așa ceva. E bătaie de joc, îi respecți mai mult dacă nu spui nimic decât să spui că te rogi pentru ei. Ironia e că România ar funcționa un pic mai bine dacă am avea mai puțini oameni care se roagă și mai mulți care, știți voi, chiar fac ceva.

Poate zici că nu ai tu ce să faci pentru victimele alea, doar că nu e chiar așa. Fă ordine în viața ta, fixează-ți niște principii pentru care să-ți sacrifici uneori confortul și câștigurile, și fii o persoană decentă și responsabilă. Fix asta poți să faci dacă ești revoltat din cauza acestor tragedii, și făcând toți asta, va scădea și numărul tragediilor. E simplu. Nu rugăciuni, că rugăciunile doar te fac pe tine să te simți bine și atât. N-ai cum să aduci morții la viață, dar dacă te deranjează ce s-a întâmplat cu ei și vrei să faci un bine real, fă bine în viața ta și restul va urma.

Mixich se ține de mâini cu familia lui și spun împreună gânduri bune și rugăciuni. Pe cât îl apreciez, pe atât mă dezgustă când văd scârboșenii din astea puerile de la cineva ca el.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.