• Home
  • Diverse
  • OLX și ING n-au învățat nimic din pandemie

OLX și ING n-au învățat nimic din pandemie

De aproape două săptămâni, OLX și ING au început o campanie de educare a populației despre pericolele înșelăciunilor online. În principal vizează utilizatorii OLX, că acolo e puzderie de ruși cu Google Translate care de cel puțin un an și jumătate își câștigă pâinea furându-ne banii.

Drăguț, doar că oamenii ăștia au racolat-o pe Neti Sandu să baliverneze niște chestii despre zodii în timp ce le explică oamenilor cum să identifice escroci. Să ne înțelegem, oamenii s-au gândit să folosească un astrolog pentru a derula o campanie de educare menită să ferească oamenii de escroci. Citește din nou propoziția anterioară. Dacă lucrezi la OLX sau ING, s-ar putea să trebuiască să o citești de mai multe ori.


  1. Astrologia ca temă, Neti Sandu ca față a campaniei. Cum? De ce? Care-s răzleții ăia de la marketing care au venit cu ideea asta? Care e vârsta medie a victimelor? Asta a fost cea mai bună cale de a ajunge la ei?
  2. Din nou, un astrolog care avertizează oamenii de escroci. Te doare mintea.

Treaba asta mi-a amintit de o chestie asemănătoare pe care a făcut-o Orange acum 5 ani, tot cu astrologie și nebuneli. Dar alea erau alte vremuri. Acum, după toate mizeriile prin care am trecut în ultimii doi ani și jumătate de când a început pandemia, după prietenii și poate membrii familiei pe care i-am pierdut nu virusului, ci dezinformării, manipulării, și naivității extreme, ca să fim drăguți, OLX și ING bagă astrologia la înaintare. Unii dintre ăștia pe care i-am pierdut poate chiar i-am pierdut virusului în final, dar asta poate tot ca consecință a naivității lor extreme, ca să fim drăguți.

Românilor de la firmele astea le place țara în care trăiesc. Dacă nu vezi legătura strânsă dintre astrologie și ce am zis mai sus, poți aplica la un post în departamentele de marketing de la OLX sau ING, cât timp respiri probabil ești deja supracalificat.

2022


De la începutul lui 2021 am fost contactat de zeci de escroci care voiau să-mi fure banii. Majoritatea conversațiilor cu ei le-am pus la story. Mă distrez cu ei și le irosesc timpul pe care l-ar putea petrece furând banii cuiva.

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.