Eu nu fac schimb

Mi se mai intampla uneori sa primesc cereri de la tot felul de indivizi care ma intreaba daca vreau sa facem schimb de link-uri (eu sa adaug link-ul lui in blogroll si el pe al meu).

In 90% din cazuri respectivul fie e un pseudo-blogger cu 2-3 vizitatori pe zi, fie e blogger dar care nu are nimic deosebit pe blog care sa ma determine sa accept schimbul. Singurul lucru care m-ar determina sa fac schimbul e continutul blogului. In blogroll nu ii adaug decat pe cei pe care ii citesc si asta nu in schimbul unui link la ei pe blog. Nu in asta consta blogroll-ul. Iar daca respectivul nu are nimic pe blog care sa ma impresioneze cu adevarat si sa ma faca sa ma intorc la el, nu il adaug. In blogroll am bloggeri pe care ii cunosc mai bine (fie personal, fie din spatele monitorului), motiv pentru care imi face placere sa le citesc blogurile si bloggeri pe care nu ii cunosc deloc insa ii citesc pentru ca imi place cum scriu.

Un lucru care nu-mi place la multi bloggeri e ca fac schimb de link-uri cu oricine. Nu-mi plac bloggerii care au si pagina/adresa de e-mail dedicata celor care vor schimb de link-uri. Mi se pare foarte aiurea asta.

Acum o saptamana, cred, cineva m-a intrebat daca vreau sa facem schimb de link-uri. Am intrat la el, mi s-a parut destul de ok, nu era ca majoritatea celorlalti, dar tot l-am refuzat. Avea pagerank mai mare decat mine (eu am 3, el avea 5), avea mai multi abonati decat mine si poate avea si mai multi vizitatori, ceea ce inseamna ca ar fi fost benefic pentru mine sa accept. Dar facea schimb de link-uri cu oricine si oricum, nici nu cerea detalii si nu impunea nici o conditie. Ii puneai link la tine, ii spuneai si punea si el link catre tine. Atat. Iar asta nu imi place deloc. Daca apar in blogroll undeva vreau sa apar pentru ca respectivului ii place sa imi citeasca blogul. Nu vreau sa fiu unul din 100 care nu inseamna nimic.

Daca imi place blogul tau, nu vreau sa facem schimb de link-uri. Te adaug in blogroll de buna voie si nu vreau ca asta sa te faca sa te simti obligat sa ma adaugi si tu la tine.

Mi se pare normal ca un blogger sa fie cunoscut pentru continutul blogului, nu pentru cele 100 de bloguri unde ii apare link-ul.

Alte articole:

11 comentarii

 • Mike

  25/03/2009 la 22:19

  Îmi place că gândeşti pozitiv. Cauţi calitatea, nu cantiatea. Cauţi să ai un blog curat, cu cititori fideli. Ţine-o tot aşa!

  Reply
 • noapteaiguanei

  14/07/2009 la 17:16

  NU VREAU SCHIMB DE LINK-URI!
  Imi cer scuze pentru abordare. In mod sigur “problema” mea ti se va parea hilara, dar mi-am zis ca merita sa incerc.
  – mi-am facut un blog acum 3 luni
  – nu lucrez in domeniul informaticii si nu ma prea descurc – am tot bajbait, am tot cautat pe net, dar cei mai multi “tin pt ei” informatia
  Problema mea:
  Am aflat ca este “benefic” pt un blog sa faca schimb de link-uri cu alte bloguri. Nu reusesc deloc sa inteleg cum se face acest schimb de linkuri, mai ales ca am inteles ca unele “cereri” de schimb se pot solda cu achizitionarea de virusi…

  Mii de scuze inca odata pt deranj si multumiri si pt simplul fapt ca mi-ati citit mesajul!
  O zi buna

  Reply
  • ovisebdan

   14/07/2009 la 21:45

   Schimbul de link-uri presupune pur si simplu publicarea link-ului fiecaruia la celalalt pe blog. (ex. vezi la mine in dreapta Citesc sau Recomand. Cineva care ar vrea sa facem schimb ar pune link catre mine la el pe site si eu as pune link catre el la mine in dreapta, la una din cele doua categorii)

   Reply
 • Vio

  27/10/2009 la 17:47

  Ai perfecta dreptate, asa sunt si eu, nu imi place sa ma adauge cineva doar din obligatia ca l-am adaugat si eu, eu vreau sa ii placa continutul blogului meu.

  Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.