Eleva arestata pentru prea multe absente

Nu, stati calmi, nu in Romania. La noi elevii iau profesorii la bataie si in cel mai rau caz sunt exmatriculati. E vorba de o eleva din Texas care dupa ce fusese deja avertizata sa nu mai lipseasca de la scoala, a lipsit din nou si ca urmare a petrecut o noapte la inchisoare si a fost nevoita sa plateasca o amenda de $100.

Spre deosebire de altii cu care a fost bagata in aceeasi oala, Diane Tran, eleva in clasa a XI-a, are si o slujba cu norma partiala si una cu norma intreaga, pentru a isi ajuta un frate mai mare sa plateasca pentru facultate si o sora mai mica, care locuieste cu rude, iar asta fiindca parintii lor au divortat si s-au carat amandoi. Diane locuieste acum cu familia unuia din angajatorii sai.

Sa recapitulam: Diane are 17 ani, e eleva, are o slujba cu norma partiala si una cu norma intreaga pentru a se putea intretine pe ea si pe fratii sai, nu are un domiciliu stabil, iar judecatorul a bagat-o o noapte in puscarie si i-a dat o amenda de $100 pentru ca a avut prea multe absente la scoala, fiind totusi eleva de onoare (“honor student”, insemnand ca are note foarte bune).

“If you let one (truant student) run loose, what are you gonna’ do with the rest of ‘em? Let them go too?”

America.

Sursa

Alte articole:

3 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.