• Home
 • Lepşe
 • Provocare pentru bloggeri (si nu numai)
ÎnLepşe

Provocare pentru bloggeri (si nu numai)

Am fost surprins sa vad reactiile tuturor la articolul anterior, cel in care spuneam ca am primit un e-mail de la mine de acum 5 ani (cum suna…). Fiindca v-a placut asa mult, vin cu o provocare pentru toti bloggerii, sau o “leapsa”, cum se facea odata: va dau ca tema sa scrieti o scrisoare pentru voi insiva, dar pentru persoana de acum 5 ani (sau cati vreti voi). Daca ati putea sa va trimiteti o scrisoare cu 5 ani in urma, ce v-ati scrie, ce sfaturi v-ati da? Incercati sa va amintiti unde erati acum 5 ani si tot ce s-a intamplat de atunci. Poate gandindu-va ceva mai intens la asta in timp ce scrieti scrisoarea, veti mai invata cate ceva despre voi si despre greselile pe care le-ati facut intre timp. Poate acum ati face lucrurile altcumva.

Astept, deci, sa vad daca se gaseste vreun blogger interesat sa isi scrie o scrisoare. Lasati un comentariu aici cu link catre scrisoarea de pe blogurile voastre, iar daca e cineva care nu are blog si tot si-ar dori sa faca asta, poate lasa toata scrisoarea intr-un comentariu aici. Daca va accepta cineva provocarea, voi mai scrie un articol in care voi pune link-urile catre scrisoarea fiecaruia.

Spor!

Alte articole:

4 comentarii

 • Andreea

  20/06/2012 la 19:54

  Hei, Tiz de acum 5 ani… de fapt, Andreea că pe atunci nu aveai porecla asta . Câți ani ai? 12, nu? Ești de abia a 6-a, încă speriată și te acomodezi greu. Nu îți place viața asta de la școală fiindcă încetul cu încetul realizezi că acei ”prieteni” pe care îi ai sunt prieteni doar cu numele. Neglijezi anumite persoane așa-i? Ții minte…? acele persoane care au stat lângă tine atâta timp și care te-au suportat în timiditatea și naivitatea ta. Prost faci, Andreea, foarte prost. O să vezi că ai ratat șansa de a te împrieteni cu persoane grozave cărora momentan nu le prea dai tu importanță… dar nu e nimic, așa ai să înveți din propriile greșeli și totodată voi fi eu aici, să curăț mizeria pe care ai lăsat-o după a 7-a. De școală îți pasă așa și-așa …tu nici nu știi potențialul enorm pe care îl ai și nu îl utilizezi deloc. Ești așa leneșă și deloc ambițioasă! Te-aș bate dacă ai fi acuma în fața mea. Ce? Ești mulțumită așa cum ești? Crezi că nu poți mai mult? Te înșeli, prostănaco! Acum, la șaptișpe ani, ești prima din clasă. Așa, ca să știi. Ai tăi sunt mândri de tine și eu sunt mândră de tine fiindcă te-ai deșteptat în cele din urmă. Apropos, ai intrat la Buzești. Du-te la mami și spune-i că o să termini 12 ani de Buzești și pup-o că numai datorită cicălirii ei ai reușit!
  Știu că îți place să citești și citește mai mult acum, fiindcă atunci când vei crește nu o să mai ai atât de mult timp liber pe mâini. O să fi într-un stress continuu, te asigur. Dar totul o să merite. Totodată, la 14 ani nu te apuca de fumat.. oricât de curioasă ai fi, nu o face. Nu ești dependentă acum, dar nici mult nu mai ai dacă la fiecare criză existențială țigara-i în mână. De asemenea, mai ușor cu băutul de pe la 15-16 așa. Te îmbeți ca ultimul om și dacă ai și o perioasă nasoală… crede-mă că trebuiești dusă pe brațe acasă. Ia-o mai moale cu dulciurile, din cauza iubirii tale pentru chestiile nesănătoase m-am îngrășat! Dar nu te înfometa, fiindcă ai lipsă de calciu și vitamine și o să te simți slăbită și o să ai senzații de leșin. Învață să înoți! Nu de alta, dar eu nici până acum nu știu și mi-a cam trecut vremea.
  Dacă te întrebi ce am să devin îți spun de pe acuma: vreau să lucrez cu limbile străine mai precis japoneza, engleza, coreeana.. știi tu, ciudățenii de ale tale. Acum urăști Coreea de Sud… dar mai încolo o să îți placă enorm de mult și o să te uiți la foarte multe seriale coreene, nedormind nopțile și mâncând chipsuri în fața ecranului.
  Te întrebi dacă am și eu prieten… Nu, nu am. Dar am avut. Stai potol că nu ești forever alone, ba din contră. O să ai mulți prieteni și o să îți dorești pe urmă să nu îi fi avut. Ține bine de unul din ei, te rog eu mult de tot… cel căruia i-ai dăruit primul sărut. Nu te despărți de el dintr-un capriciu că o să plângi după de o să rupi perna-n două.
  Ține minte o singură chestie: ești genială bă fetiță. Nu ești anormală… ești doar specială. Eu sunt fericită că te-ai descurcat până acum așa cum ai făcut-o.

  Ne mai auzim,
  Tiz Andreea.

  Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.