Sunt un fraier

Pe 1 martie m-am retras de la facultatea de automatica din Craiova. O decizie foarte buna pe care nu o regret si nimic nu va schimba asta. Pur si simplu nu era pentru mine, nimic din ce invatam acolo nu ma interesa deloc.

In iulie am vrut sa ma inscriu la litere, la romana – engleza. In final m-am inscris la engleza – germana fiindca engleza mi-e ca o a doua limba natala si toata viata mi-a placut, iar germana mi se pare in regula si mi s-a spus ca o voi lua de la zero. Nu m-am inscris la romana – engleza fiindca mi s-a spus ca acolo sunt cele mai putine locuri si cei mai multi canditati, iar eu am avut media la BAC foarte mica (6.86). Acum ma bucur mai mult ca m-am inscris la engleza – germana, dar problema e ca momentan nu am reusit sa intru. Sunt pe lista potentialilor admisi, cu 11 persoane inaintea mea, iar asta la taxa, nu la buget. Abia in septembrie voi afla daca s-au retras minimul de 11 persoane ca sa pot intra eu.

Anul asta admiterea la facultati s-a facut numai pe baza mediei de la BAC. Asta inseamna ca exista posibilitatea ca eu, care am dat BAC-ul la matematica, informatica, si romana, sa nu pot intra la litere sa studiez engleza si germana. Eu am stiut clar ca pe mine nu ma intereseaza nici matematica si nici informatica, asa ca nu mi-am dat interesul sa invat la materiile astea pentru BAC si am luat note mici la ele (la matematica, mai degraba – 5); ceea ce nu ma deranjeaza, mi se rupe. Desi am certificat Cambridge pentru engleza avansata, acesta nu valoreaza nimic, dar notele de la matematica si informatica conteaza extrem de mult. Nici macar nu mi se da sansa sa demonstrez ca sunt mai bun la engleza decat 99% din cei care vor intra la specializarea respectiva, nici atat. De ce sa se dea examen de admitere, asa cum ar fi normal?

Ma gandesc acum ca undeva, candva, a fost o persoana sau mai multe persoane carora situatiile de genul asta li s-au parut normale, asa ca au decis ca anul acesta BAC-ul sa fie singurul care sa conteze pentru admitere. Fie s-au gandit la situatiile astea si au zis ca sunt in regula, caz in care sunt niste retardati mintal care ar trebui omorati cu sange rece pentru binele umanitatii, fie nu si-au dat seama de asta si au luat aceasta decizie fara sa o gandeasca pana la capat, caz in care sunt niste retardati mintal care ar trebui omorati cu sange rece pentru binele umanitatii.

Sunt un fraier fiindca inca ma las afectat de acest sistem absurd si cretin. In fiecare zi ma gandesc la asta si sunt nerabdator sa aflu daca intru, iar daca nu intru, parca vad ca o sa fiu dezamagit, ca si cum as avea eu vreo vina. Tocmai din cauza ca e un sistem infect nu voiam initial sa ma mai inscriu deloc la facultate, cel putin nu anul acesta, fiindca nu era niciuna care sa imi placa si nu voiam sa fac o facultate doar de dragul de a o face. Nu e ca si cum ar fi avut vreun rost sau beneficiu, iar aici ma refer la beneficii reale, nu la aceleasi prostii superficiale pe care mi le enumera toata lumea intotdeauna, cum ar fi salariul mai mare fiindca am o facultate absolvita. Nu, la dracu’ cu salariul mai mare, ori fac o facultate care imi place, ori nu mai fac. Indiferent ca ma ajuta dup-aia cu ceva sau nu, daca mi-a placut, asta e tot ce conteaza pentru mine si nu ma intereseaza ca societatea nu functioneaza asa, ca societatea e infecta si refuz sa ii urmez regulile absurde. 90% din oameni sunt indoctrinati si nici macar nu realizeaza, 9% realizeaza dar accepta asta fiindca sunt niste viermi, iar apoi sunt ceilalti 1% care vor sa duca o viata normala.

Nu voiam sa ma mai inscriu la nicio facultate fiindca nu era niciuna care sa imi “faca cu ochiul”, pana m-am uitat mai atent la litere si am considerat ca aici e posibil sa imi gasesc locul. Asta, plus faptul ca anul asta am mai multi prieteni care vor incepe facultatea in centru, la universitate, unde voi fi si eu, daca intru. La litere oricum am speranta ca voi intalni altfel de oameni, nu ca la automatica. La automatica eram singur, cu exceptia unui fost coleg din liceu cu care aveam cursuri comune 6 ore pe saptamana si cu care chiar imi facea placere sa ma intalnesc.

Urasc oamenii din tara asta, ii urasc nespus de mult. Nu voi accepta niciodata sa fiu parinte in tara asta, as vedea asta ca pe cel mai rau lucru pe care i l-as putea face vreodata copilului meu. Astept nerabdator ziua in care Romania va fi doar o amintire neplacuta, fiindca deja mi-am pierdut speranta ca se vor imbunatati vreodata lucrurile. Sunt cuvinte dure, dar de fiecare data cand le spun, le spun cu o convingere mai mare si durere in acelasi timp. Sunt lucruri care ma framanta si ma intristeaza constant.

Sunt un fraier.

Articole similare:

Alte articole:

12 comentarii

  • Mariana Panait

    16/08/2012 la 08:24

    e hai..capul sus…as vrea sa-ti spun,da pleca si-ti va fi mai bine..lasa Romania sa devina amintire neplacuta…dar am atatia prieteni plecati de ani de zile,tot ca sa faca din romania o amintire neplacuta…si ar fi bine sa asculti si partea cealalta,sa vezi cum acolo….esti acolo si indiferen cat de bun esti in ce faci…vei fi un outsider,si te vor respecta doar daca vei fi cel mai bun intre ei…daca nu…toate pacatele scursurilor natiei tale imprastiate prin mapamond, iti vor fi reprosate intr-o forma sau alta…ca sistemul e infect..infect a fost de cand s-a creat,ca si acum 20 de ani tot mediocritatile erau sustinute…asta e..sunt mai multi..ia-o si tu logic..este forta de munca ce trebuie exploatata,n-are statu ce face cu cei 1 %..destepti si putini..ca tu n-ai sa pui mana la munca de jos..ar fi chiar culmea…dar de ce sa nu educi…putin..,nu prea mult ca se trezesc..,”mediiile”..ca apoi sa le arunci cate o imagine de os in fata si sa-i sugi de viata…e greu..tuturor celor care realizam ca suntem bagati la gramada si ni se refuza sansa de a ne dezvolta ..ne e greu…dar nu-i nimic..in momentul in care-ti vei impune sa nu mai vezi iesire sau solutie “Romania,o amintire neplacuta”..iti vei indrepta ochii acolo unde e important..Sistemul e infect,dar nu e invincibil :))…si atunci…o sa-mi faci alt articol…”Pot ..deci sunt cel mai bun”

    Reply
  • Dragos Geornoiu

    16/08/2012 la 12:44

    Ma demoralizasi putin cu inceputul, anul asta doar ce am intrat si eu la Automatica, calculatoare-engleza.

    Si iti inteleg complet supararea. Eu eram primul sub linie. Adica s-au ales aia pentru buget de la calculatoare-engleza, s-au ales aia pentru calculatoare-romana (a doua optiune), s-a tras linie… si eu urmatorul :| Si am bifat decat buget, nu ma gandeam ca nu o sa intru.. medie de BAC 8,20…

    Si cand ma uitam la toti aia care imi luasera mie locul.. imi venea sa tip. Eu am dat Bac-ul la romana, matematica m1 si informatica, iar mai bine de jumatate erau fie cu mate m2 si biologie, fie fara mateamtica deloc, ei dadusera la romana-istorie-geografie si venisera sa ia locul unora care poate chiar voiau sa intre acolo…

    Oricum… bafta in a ajunge la taxa si multa bafta si apoi :)

    Reply
  • biank4447

    18/12/2012 la 07:35

    Felicitari! Felicitari pentru ca ai renuntat! Ca sunt toate de-a valma…e-o poveste ampla, cu numeroase critici, care nu incape intr-un comentariu si cred ca nici nu si-ar avea rostul aici (desi cred ca am putea face un brainstorming post cu tema asta, o opinie din afara – a ta, o opinie dinauntru- a mea – daca suna interesant iti pot explica la ce anume ma refer).

    Cat despre CAE…mi s-a spus cu nonsalanta la o admitere: ‘Cambridge?! Pai trebuie in copie legalizata, daca pune un notar stamplila pe el, atunci da, dar fara n-are valoare. Iti trebuie certificat de la Litere. Daca ai facut engleza in facultate, te duci cu foaia matricola si in functie de ce note ai, iti pune si calificativ, ca ai luat certicicatu’ asta cand?…cand aveai 15-16 ani?! Ehe, de-atunci si pan-acum ai uitat tu tot!’

    Oricum, felicitari!

    Reply
      • biank4447

        18/12/2012 la 17:08

        Ideea respectiva mi-a venit la 7 azi-dimineata, atunci parea buna, intre timp nu stiu…dar sa vedem cum ti se pare si tie. Deci: ai o serie de pareri (lucru bun: nu pozitive) despre invatamant, ai experienta de a renunta, de a cauta ceea ce iti place sa faci (apropos’ : ‘don’t worry if you don’t know what you wannna do with your life. Most people in their 20’s don’t know what they want to do with their lives, the most interesting people I know, still don’t’…replici dintr-o melodie). Scrie despre asta in detaliu, din perspectiva ta de student sau aspirant sau cum vrei sa ii spui…ulterior voi completa eu din calitate de non-student, de fost student, de om care nu a renuntat, dar care a ajuns sa iubeasca domeniul pe care si l-a ales in graba, despre sursa neregulilor si eventual consecintele acestora.

        Reply
        • Ovidiu Avrămuș

          18/12/2012 la 22:53

          Sună interesant. Am mai scris despre lucrurile astea într-o oarecare măsura, dar mă tem că e într-un post privat şi momentan nu îl pot face public. :)

          Într-o bună zi…

          Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.