Movie Barcode

De când mi-am făcut și eu blog pe tumblr, am început să descopăr o mulțime de bloguri interesante, printre care și ‘moviebarcode’.

Nu am reușit să aflu numele persoanei căreia îi aparține blogul și mi se pare păcat, pentru că a a avut o idee cu adevărat grozavă. Pe ‘moviebarcode’ găsiți filme întregi comprimate într-o singură imagine, sau “cod de bare”. Autorul a făcut asta luând fiecare cadru dintr-un film, comprimându-l într-o linie verticală lată de 1 pixel și asamblând astfel întregul film, de la cap la coadă, ca în exemplele de mai jos.

Click pe fiecare imagine pentru a o mări.

Back to the Future (1985)

Alien (1979)

Superman (1978)

O altă metodă folosită pentru unele filme, numită “simplified colors”, presupune combinarea tuturor culorilor dintr-un cadru într-o linie de 1 pixel, în loc de folosirea cadrului așa cum e el. Pozele ies puțin mai “curate” așa, dar eu prefer prima metodă, mi se pare mai interesantă.

Superman (1978) – Simplified Colors

O listă cu toate filmele disponibile găsiți aici. Pozele pot fi și cumpărate sub formă de felicitări, tablouri și postere de diferite dimensiuni, cel mai mare ajungând la peste 1 metru lățime.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.