Respect și toleranță

E obișnuit și chiar normal să fii perceput ca fiind rău de către cei mai puțin inteligenți pentru simplul fapt că afirmi anumite adevăruri dure, sau să fii acuzat că ești jignitor sau intolerant pentru că ești ferm împotriva unor oameni sau idei care nu merită respect sau toleranță, ca și cum a fi jignitor sau intolerant nu e niciodată un lucru bun.

E bine să fii o persoană respectuoasă și tolerantă, dar sunt lucruri în lume care nu merită să fie tratate cu o astfel de atitudine și trebuie să înveți să faci diferența între situații unde respectul și toleranța sunt justificate și situații unde ar trebui “aruncate pe geam” în favoarea punerii piciorului în prag, pe gâtul cuiva dacă situația o cere. Te condamnă pentru ideologia ta pentru simplul fapt că le lipsește același nivel de înțelegere ca tine. Provocarea constă în a rămâne neclintit în fața superiorității lor numerice, căci întotdeauna te vor depăși numeric; întotdeauna.

Alte articole:

4 comentarii

 • andrei

  17/06/2013 la 12:15

  e obisnuit sa ii faci “mai putin inteligenti” pe cei care te fac “rau”.
  hai ca-ti mai postez si azi cateva comentarii, poate scrii despre mine in urmatoarele tale postari.

  semnat: un mai putin inteligent :)))

  Reply
  • Ovidiu Avrămuș

   17/06/2013 la 13:09

   Ştiu de ce crezi că e despre tine, dar nu e, stai liniştit. Nu scriu astfel de lucruri despre o singură persoană, le scriu în urma unei experienţe vaste cu un număr mai mare de persoane. Era stupid să spun ce am spus mai sus în urma comentariului tău de zilele trecute, presupun că ai observat oricum că te-am abordat cu o atitudine prietenoasă, zic eu, nu m-a deranjat comentariul tău şi chiar ţi-am înţeles punctul de vedere.

   Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.