Insensibililor!

Nu-mi plac blogurile pe care nu poți lăsa comentarii (probabil numai pe Tumblr găsești așa ceva). Dacă puteam lăsa comentariu la articolul ăsta, nu mai publicam asta acum pe blog. E un articol emoționant și empatizez cu autorul, sincer, dar ideea exprimată e stupidă; și pentru că empatizez cu ea, nu comentez la adresa ei, pentru că mi se pare o femeie curajoasă și demnă de respect. Nu are dreptate, dar are dreptul să fie sentimentală și să se înșele ca urmare. Comentez la adresa cititorilor, fiindcă știu că 90% dintre cei care îi citesc articolul sunt de acord cu ea, sigur așa e. Ai putea să iei orice rahat și dacă știi în ce să-l învelești (în cazul de față sentimentalism), majoritatea îl vor mânca cu mândrie, pentru că așa e natura oamenilor. Dacă apare la televizor o femeie plângând că a stropit-o apa din closet în timp ce-și făcea treaba și e melodia potrivită pe fundal și e filmată din unghiurile potrivite, toată țara o să intre în depresie pentru suferința acelei femei.

Revenind; să se înțeleagă bine, nu comentez nimic la adresa autorului articolului. Eu comentez la adresa cititorilor care nu sunt în situația ei, dar sunt de acord cu ea, față de care am o atitudine care mi-e greu de descris. Imaginează-ți o persoană bună și amabilă, cea mai amabilă persoană pe care ai cunoscut-o vreodată, exagerat de amabilă, atât de amabilă încât pur și simplu într-o zi îi sari cu o cărămidă pe cap și îți mulțumește în timp ce o omori. Cam așa îi văd eu pe ăștia, genul de oameni care se consideră așa de sufletiști și “goody two-shoes”, în lipsa unui echivalent în română, care sunt gata în orice moment să susțină orice fel de cauză umanitară, fără să clipească sau uneori să gândească, încât uneori pot face și chestii stupide și inutile doar pentru că le dă impresia că ajută cu ceva și pentru că în general lumea percepe acele lucruri ca fiind bune, ceva în genul celor care sting lumina la “Ora Pământului”.

Hai să nu mai folosim “retardat” sau “handicapat” ca insultă, pentru ca e nașpa să fii retardat și e ceva grav. Hai să nu mai folosim nici “imbecil”, “idiot”, sau “cretin”, pentru că și ăștia sunt de fapt deficitari și e nașpa; nici “prost” să nu mai zicem, sau orice alt cuvânt care presupune lipsa inteligenței, pentru că sunt oameni proști în adevăratul sens al cuvântului și e ceva grav și nașpa. Hai nici să nu mai zicem “să te fut” atunci când înjurăm pe cineva, pentru că asta nu presupune acordul persoanei înjurate și violul e ceva grav și e nașpa. Presupun că ați înțeles ideea.

Hai să fim serioși și puțin mai relaxați, nu vă mai mâncați din cur.

Retardaților.

Alte articole:

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.