Oamenii sunt de vină, nu tehnologia

Mai auzi despre oameni care au decis la un moment dat să elimine din viața lor internetul, smartphone-ul, chestii de genul, motivul fiind că suntem dependenți de tehnologie, viața era așa frumoasă înainte, mai simplă, și alte hipstăreli de genul. Chestie care e complet stupidă.

Majoritatea îi admiră pentru “curajul” și stăruința lor, renunțând la aceste lucruri diabolice care au devenit indispensabile în societatea de azi. Realitatea, însă, e alta; pe scurt, sunt niște idioți.

Lucrurile astea, internetul, smartphone-ul, sunt niște unelte extraordinare cu un potențial imens de a ne îmbunătăți viețile tuturor. Folosirea lor poate avea și efecte negative, dar asta ține strict de utilizator. Dacă ieși cu omul la o bere și el stă numai cu nasul în telefon, nu telefonul e de vină, ci utilizatorul. Ăsta e genul de om care poate realizează cât de mult stă cu telefonul în fața ochilor și decide să renunțe la el, urmând apoi să spună cât de frumoasă e viața fără smartphone, că a început să trăiască cu adevărat și chestii de genul, primind laude pentru ce grozăvie a făcut el. Chestia e că poți avea viața asta și în același timp să ai și smartphone-ul. Cum? E extrem de simplu, tot ce trebuie să faci e să nu fii prost. Atât. Serios.

Pe mine chestiile astea mă scârbesc; să văd oameni cum renunță la un lucru bun pe care îl foloseau greșit și să spună apoi “vai, ce bine mi-e acum”. Nu. Doar ești prost și nu știi să profiți de acel dispozitiv incredibil pe care îl porți în buzunar. Nu trebuie să renunți la aceste lucruri, trebuie să renunți la felul în care le foloseai, dacă tu consideri că avea un impact negativ asupra vieții tale.

Asta îmi aduce aminte de discuții avute acum ceva timp cu oameni care nu aveau cont pe Facebook și nu voiau să își facă fiindcă e o “pierdere de timp”, lucru care e aberant și complet neadevărat. Facebook, Twitter, toate lucrurile astea sunt niște unelte extraordinare de pe urma cărora poți câștiga nenumărate lucruri în nenumărate feluri, trebuie doar să nu fii prost.

Așa și cu internetul, smartphone-ul, și multe alte lucruri. De cele mai multe ori, singurul lucru în neregulă cu ele ești tu. Pentru că ești prost.

Alte articole:

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.