• Home
  • Diverse
  • Nu, Parlamentul European nu a „interzis” cuvintele „mamă” și „tată”

Nu, Parlamentul European nu a „interzis” cuvintele „mamă” și „tată”

Circulă prin mizerabila presă alarmistă românească știri despre cum Parlamentul European „interzice” membrilor folosirea anumitor cuvinte ca „mamă” și „tată” în favoarea cuvântului „părinți”, și vă dați seama ce impact a avut asta asupra populației de români care abia așteaptă orice motiv în plus să ridice furcile împotriva „progresiștilor” care vor să le fure drepturile și să le eradicheze stilul de viață.

În realitate, e vorba despre revizuirea unui ghid lingvistic într-un context strict politic din motive de necesitate, pentru a reflecta corect realitatea societății, pentru a asigura o comunicare cât mai clară și precisă între oamenii din acel context politic, pentru a asigura incluziunea tuturor oamenilor vizați de activitățile acelor politicieni, și pentru a folosi terminologii potrivite și relevante actualului context social. E vorba de un simplu ghid lingvistic care probabil a existat întotdeauna și care e perfect normal să fie actualizat periodic, că societatea se schimbă în timp.

Ovidiu Drugă de la EVZ e genul de „jurnalist” profund deficitar care stârnește emoții puternice și nefondate în populație prin titluri ce includ chestii ca „noua ordine mondială” și „cuvintele mamă și tată trebuie să dispară”. Un panicard cretin care compară actualizarea unui ghid lingvistic cum probabil s-a mai făcut de numeroase ori până acum din motivele enumerate mai sus cu newspeak-ul lui Orwell din ‘1984’, deși sunt lucruri complet diferite, fiecare având motive complet diferite la bază. Dar asta înseamnă să fii un prostălău panicos care se simte amenințat de orice chestie pe care nu o înțelege.

Copiez mai jos un comentariu pe care i l-am lăsat unei cunoștințe căreia nu i-a picat bine toată treaba asta, ca să nu mai rescriu aceleași lucruri aici. Pentru context, comentariile erau pe pagina lui Dan Helciug.

Chestiile de genul asta se fac dintotdeauna peste tot in lume pentru a tine pasul cu evolutia societatii, indiferent ca cei care impun “regulile” astea sunt de acord cu ce se intampla in societate sau nu. In cazul de fata e vorba doar despre niste realitati ce nu tin cont de opiniile nimanui.

Dan Helciug e un cretin, la fel si autorul articolului, care n-ar trebui sa fie numit jurnalist, ca nu relateaza faptele asa cum sunt ele ci asa cum le percepe el, filtrandu-le prin ignoranta lui ca sa sune asa cum vrea el sa sune, folosind cuvinte ca “interzis” cand de fapt exista nuante si nu e ceva asa extrem, ori spunand ca “mama” si “tata” sunt interzise pentru a nu insulta pe nu stiu cine, cand e strict vorba despre realitatea de care vorbeam mai sus care nu tine cont de opiniile noastre, “mama si tata” efectiv nemaifiind o descriere precisa a unui cuplu de parinti in ziua de azi cand “parinti” pur si simplu nu mai inseamna neaparat “mama si tata”, indiferent ca ne convine sau nu. In politica trebuie sa fii precis, asa ca e nevoie de incluziune, si pentru asta nu mai e suficient sa spui “mama si tata” ca sa te referi la parinti. De la asta pana la newspeak-ul din ‘1984’ e cale lunga si autorul iar demonstreaza cat de imbecil e.

Daca ti se par problematice chestiile astea ce tin de vocabular in contexte politice, ori corectitudinea politica (atunci cand nu e o aberatie extrema), gandeste-te ca ai un tata cu o dizabilitate fizica. Cum te-ai simti astazi daca lumea s-ar referi la oamenii ca el drept “retardati”? La un moment dat, progresiv, a devenit nepotrivit sa mai folosesti cuvantul asta fiindca era prea des folosit cu sens peiorativ (cum il folosesc si eu din cand in cand) si a devenit insensibil sa il folosesti. Si au fost multi care s-au impotrivit, ca vai, unde ajungem, bla bla, iar azi daca ai auzi pe cineva zicand asta despre o persoana cu dizabilitati n-am dubii ca cel putin ai ridica o spranceana.

Ce vreau sa zic e ca nu se intampla nimic nou. Sunt chestii normale pe care si tu le-ai acceptat in trecut, tot ce difera sunt cuvintele vizate, iar problema cu oamenii care traiesc in timpurile in care se petrec schimbarile astea, fie ca sunt cei care s-au impotrivit in trecut chestiilor care azi sunt normale, fie ca suntem noi, e ca ne trezim poate brusc ca nu mai e considerat normal ceva ce pana acum era perfect in regula, si e greu sa te adaptezi uneori, si te simti atacat, si simti ca vin “progresisti” care vor sa iti schimbe stilul de viata, vor sa iti indoctrineze copiii, si alte aiureli.

Trebuie doar sa nu ne lasam purtati de val si sa nu ridicam imediat furcile doar fiindca ii vedem pe altii ca o fac. Dan Helciug e un retardat. :)


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.