Cum să nu faci blogging

Să intrăm direct în pâine, sau în rahat, mai bine zis. Vorbim despre o chestie de pe blogul unui individ destul de cunoscut.

Pot apărea niște probleme aici, pe care le voi ilustra acum.

1. Vreau realmente să particip la sondaj, dar nu văd varianta “Nu”. Independent de orice altceva, articolul sau articolele pe care le-am citit pur și simplu nu mi-au plăcut. Ce-i de făcut? Mă întreb ce așteptări are vis-a-vis de validitatea sondajului când la întrebări ce țin de calitatea conținutului blogului oferă doar răspunsuri pozitive. Ori poate mă înșel și nu înțeleg de fapt semnificația acelui “Din părți”, dar mă hazardez și zic că “Din părți” și “Ok-ish” sunt de fapt același lucru, deci din 3 variante insuficiente, rămânem cu două. Ori omul chiar crede că nu există nevoia pentru o variantă negativă fiindcă nu ar putea fi nimeni căruia să nu-i placă gândurile lui.

2. Nu știu, fiindcă au trecut câteva secunde, abia am terminat de citit titlul articolului, iar acum mă întrebi dacă îmi place conținutul tău. Ce mai e de zis?

3. Nu știu, fiindcă au trecut câteva secunde, e al doilea pop-up care îmi apare pe blogul tău, așa că nu mi-am mai pierdut vremea pe el și l-am închis. Blogul. Dacă în 10 secunde mi-au apărut două pop-up-uri, sunt mari șansele să nu mă intereseze ce ai de zis, pot pleca liniștit.

Are blog de aproape 8 ani, iar el are vreo 40. Articolul respectiv era despre hateri. L-am deschis în două tab-uri, ca să nu închid pop-up-ul din primul și să pot răspunde la sondaj după ce citesc articolul în al doilea tab (după logica lui, ăsta probabil e un lucru normal pe care trebuie să îl facă fiecare cititor, ori să răspundă întâi la sondaj, fără să citească nimic). Era o idioțenie. Am vrut să răspund la sondaj și nu am avut cum. Am închis blogul, era clar cum stă treaba.

Toată chestia asta mi-a adus aminte de un articol pe care l-am scris acum câțiva ani despre genul ăsta de porcării pe bloguri. L-am recitit și este la fel de valabil și astăzi.

ACTUALIZARE: La primul pop-up apar o periuță de dinți și niște monstruleți, iar tu trebuie să iei periuța și șă freci peste tot pe unde apar monstruleții ăia. Reclamă la pastă de dinți. Dacă nu închizi primul pop-up și începi să freci cu periuța pe acolo, ești întrerupt de al doilea pop-up, cel cu sondajul. Deci apariția celui de-al doilea nu e condiționată de închiderea primului. Adică un pop-up te întrerupe din a te concentra asupra altui pop-up.

ACTUALIZARE 2: După un mic sondaj, am aflat că “din părți” înseamnă “nu” pentru unii și “oarecum” (cum credeam și eu) pentru alții. Poate individul l-a folosit în loc de “nu”, dar să fim serioși, ori pui “nu”, ori ce rahat? “Din părți”?


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.