“Doctori” împotriva vaccinării

Ministerul Sănătății vrea să oblige părinții să-și vaccineze copiii. În lipsa unei adeverințe care să ateste vaccinarea, copiii nu vor putea să fie înscriși în mediul de școlarizare – creșă, grădiniță sau școală. Totodată, se au în vedere și amenzi pentru părinții care nu au aceste avize care să ateste vaccinarea, dar care își duc copiii în comunitate.

De altfel, medicii și asistenții trebuie să susțină vaccinarea copiilor, iar dacă sunt împotriva imunizării, riscă să piardă dreptul de liberă practică, potrivit aceluiași proiect. – Sursa: Realitatea

Mie nu-mi vine să cred că așa ceva se întâmplă în România; o chestie atât de bună, la noi în țară. Bine, stai să voteze, și vedem după, că poate mă trezesc totuși din vis. Momentan îmi imaginez cum ar fi să se aprobe, apoi să înceapă să și dea sancțiuni oamenilor ca Olivia Steer. Tot de siguranța națională e vorba, nu?

Cât despre doctorii care sunt împotriva vaccinării, ăia nu au ce căuta zicându-și doctori, orice studii ar avea. Le au degeaba. E ca și cum ai duce mașina la un mecanic care nu crede în uleiul de motor.

leo-spaceman

Alte articole:

4 comentarii

   • sergiuem

    30/09/2015 la 13:52

    Nu e o aberatie, e un fapt real. Nu crezi pana nu ti se intampla. Unele vaccinuri pot da niste reactii adverse foarte puternice ce pot duce chiar la deces, mai ales in cazul bebelusilor. Pe prospectele acestor vaccinuri sunt specificate aceste reactii si se mai specifica doar ca acceste reactii apar foarte rar ( dar nu se specifica cat de rar, 1:1000, 1:10000, etc. ) si se omite faptul ca aceste reactii pot duce la moartea pacientului daca nu se intervine urgent chirurgical. Probabil ca in unele tari cu un sistem medical foarte bine pus la punct nu se ajunge la deces, dar in Romania altele sunt sansele.

    Reply
    • Ovidiu Avrămuș

     30/09/2015 la 14:29

     Eşti departe rău de adevăr, poate ar trebui să-ţi iei informaţiile din alte părţi, nu din tabloide ori de la persoane publice care n-au primit nicio educaţie în domeniu dar se văd îndreptăţite să comenteze. Ori, ştii tu… să conştientizezi că consensul ştiinţific e pe deplin de partea vaccinurilor şi că niciun doctor care-şi merită titlul nu îţi va zice vreodată să nu te vaccinezi tu ori copilul tău. În principiu să ai bun simţ, cam la asta se reduce totul, nici nu trebuie să te ducă prea mult capul.

     Uite puţină literatură de la World Health Organization: What are some of the myths – and facts – about vaccination?

     Şi ca să evităm potenţiale discuţii inutile, te invit să îmi citeşti părerile asupra subiectului înainte de a mai comenta: Eu nu mă vaccinez, că ştiu mai bine.

     Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.