Importanța lucrurilor mărunte

Avem situația asta:

Era vorba de filmul ăsta, unde arată condițiile faimoasei străzi din Bariera Vâlcii. Am mai menționat și eu pe aici frustrările mele cu străzile din Craiova și filmul respectiv e un lucru bun, cu cât mai multă publicitate, cu atât mai bine, poate la un moment dat se simte cineva de sus presat să facă ceva. Partea cu aceeași groapă fotografiată de două ori e o chestie mai puțin importantă și nu aș fi zis nimic, dar cine mă citește știe că pentru nespecificarea surselor am toleranță zero, cu atât mai mult când te prefaci doar că specifici sursa, ca cei care au făcut filmul. Mi se pare o ticăloșenie penibilă.

Proprietarul paginii respective, probabil vreun copil de liceu, îmi răspunde ignorând complet cele două probleme menționate de mine și apărându-se menționând că nici eu nu sunt “un etalon”. Un etalon pentru ce? Păi scuzându-se că nu e Quentin Tarantino, înseamnă că vorbea despre abilitățile mele de filmare și editare. De parcă problemele menționate de mine aveau vreo legătura cu calitatea editării filmului, ori de parcă are vreo relevanță ce pot eu să fac cu un film. Logică zero. O să continui să îl consider un copil de liceu, că dacă mă gândesc la el ca un adult, mai rău mă întristez. Omul pur și simplu e străin de logică și e incapabil să poarte o conversație contradictorie.

De partea cu “hater” nu mai zic nimic, că mă frustrează prea rău. Am scris deja aici tot ce e de spus.

Amicul la care am văzut filmul și am comentat prima oară îmi răspunde cu “deontologule”. Fac des chestii de genul ăsta, dar știți care e chestia? O fac pentru că îmi pasă. Chestiile astea aparent minore sunt importante, contează; dacă nu crezi asta, meriți țara în care trăiești și ești și tu parțial vinovat de lipsurile ei. Mulți se plâng de starea țării, de lucrurile care nu merg bine, că oamenii sunt într-un fel sau altul, și așa mai departe. Chestiile astea de care mă iau nu sunt nesemnficative, sunt importante, fiindcă țin de gândirea oamenilor; trebuie doar să vezi imaginea de ansamblu și să realizezi că nu poți avea anumite pretenții de la oameni dacă ei trec cu vederea lucrurile astea mici. Un om e decent și benefic societății atunci când recunoaște importanța lucrurilor mărunte și le respectă. O mașinărie funcționează corect când toate șuruburile sunt la locul lor, nu merge să zici “lasă bă că aici merge și fără”, fiindcă lucrurile astea au ramificații. O societate prosperă pe spatele lucrurilor mici.

Ești o pagină numită “Municipiul Craiova” și ai peste 10000 de oameni care te urmăresc. Există anumite așteptări de la tine, nu ești un pulea oarecare. Dacă faci un lucru, fă-l ca lumea; nu îți permiți să îl faci pe jumătate, arată că te iei în serios și ai respect pentru poziția ta. Și în 99% dintre cazuri este super simplu să faci un lucru ca lumea, trebuie doar să ai bun simț. Serios că nu am pretenții mari, pur și simplu nu poți spune asta, că sunt eu prea minuțios; doar am puțin bun simț. La fel ca în situația de față; îți trebuie jumătate de creier ca să știi că ești pur și simplu nenorocit dacă scrii “Facebook” ca sursa informației. E lipsă de respect față de proprietar, indiferent cât de banală e fotografia, nu are absolut nicio importanță. Nici dacă nu îl deranjează nu contează, pur și simplu nu se face așa. Facebook e mare, eu dacă sunt de la o televiziune și vreau să folosesc una dintre fotografiile alea într-un reportaj îmi e imposibil să identific proprietarul știind doar că e pe Facebook. Serios acum, cât timp nu îți curge saliva pe la colțul gurii, n-ai cum să nu-ți dai seama că “Facebook” și atât nu e de fapt o sursă.

Gata, m-am descărcat, mă simt mai bine acum.

ACTUALIZARE: Jegosul și-a șters comentariul și m-a lăsat vorbind singur.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.