• Home
  • Diverse
  • Bruxelles, Colectiv, și alte tragedii,
    sau De ce sunteți proști

Bruxelles, Colectiv, și alte tragedii,
sau De ce sunteți proști

Prostălăul 1: Ce atâta vâlvă cu Bruxelles, voi nu vedeți că lucruri și mai rele se întâmplă și în X, și în Y, și în Z? IPOCRIȚILOR!
Prostălăul 2: (în contextul României fiind în doliu național pentru Bruxelles) Da’ ce, ăia din Bruxelles au ținut doliu când au murit ăștia în Colectiv?

Pentru prostălăul 1:
Trebuie să fii un soi special de imbecil ca să nu realizezi de ce oamenii morți în Siria, de exemplu, nu sunt la fel de importanți pentru noi ca oamenii morți în țări ca Franța și Belgia. Ignori complet faptul că acolo e o cultură și o societate total diferită, că majoritatea dintre noi nu am fost și probabil nu vom ajunge niciodată acolo, și că majoritatea dintre noi nici nu am cunoscut vreodată oameni din acel loc, deci nu avem niciun punct comun cu el.

Ei, ca oameni, și țara lor, există în conștiința noastră colectivă doar ca niște noțiuni abstracte. Niște oameni de pe nu știu unde care se omoară între ei. “Ok, nașpa, acum zi-mi dacă ai văzut meciul de aseară.” Nu mai zic de faptul că tragediile lor nu sunt mediatizate nici pe jumătate cât sunt astea din țările civilizate, pentru că nu sunt la fel de relevante pentru noi. Mulți nici nu aud de ele, și e normal. Dacă stai un pic să te gândești, în loc să mergi pe emoții și atât, înțelegi cum funcționează lucrurile astea.

Pentru prostălăii ăștia pot spune că probabil chiar ieri a fost măcelărit un sat întreg din Uganda de către rebeli. Pentru familiile alea din Mocbodombocaca nu plângeți? Că presupun că știți despre toate tragediile din lume și vă pasă destul cât să vă schimbați poza de profil pentru fiecare, nu ca penibilii ăștia care au schimbat doar pentru Paris și Bruxelles. Știți despre absolut toate, nu? Că doar nu sunteți voi ipocriții.

Pentru prostălăul 2:
România e Uganda, în ciuda poziționării geografice, iar la Colectiv nu a fost atac terorist. Contează și asta. Dacă nu înțelegi de ce, sper să nu te reproduci vreodată.


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.