Cum tratăm clienții în România #2

Telekom

Fără să intru în detalii, cineva face contract pentru televiziune la Telekom pe numele altcuiva, fără cunoștința sau consimțământul acelei persoane. Dacă nu știați, la Telekom decât spui că vrei contract, dai un nume, și gata, s-a făcut, nu mai e nevoie de nimic. Acum trebuie plătiți niște bani pe care nimeni nu vrea să îi plătească, iar Telekom, în ciuda insistențelor că persoana pe numele căruia este contractul nu a făcut niciodată contract la ei și că a semnat altcineva în locul ei, trag de această persoană să plătească, amenințând că altfel apelează la recuperatori. Nu contează că ei au făcut contractul fără niciun act de identitate și totul se bazează pe o semnătură făcută aiurea de altcineva. La Telekom în Germania oare s-ar întâmpla la fel?

Sanatate din plante

Am cumpărat recent niște trandafiri de pe sanatatedinplante.ro, cu plata ramburs, prin Poșta Română. Au ajuns două zile mai târziu cu o firmă de curierat căreia a trebuit să îi plătesc transportul în valoare de 33 de lei. Am sunat persoana de contact să întreb de ce au venit prin curier și nu prin poștă și mi-a spus două lucruri: că i-a trimis prin curier fiindcă diferența era de doar 5 lei, și că de fapt nu ar fi trebuit să coste atât de mult transportul; deci ar fi o diferență mai mare de 5 lei. L-am întrebat de ce și-a asumat libertăți cu banii mei fără să mă anunțe, a început cu “și ce vrei să fac acum, să îți trimit un deget” și alte chestii de genul ăsta. Mi-a spus că dacă “chiar e o sumă așa importantă”, să îi dau informațiile contului meu bancar ca să îmi transfere cei 5 lei. I le-am dat și a rămas că mi-i trimite marți. Azi e vineri, ghiciți dacă i-a trimis sau nu.

Al Forno, Craiova

Asta nu e pățită de mine, dar mi-am amintit de întâmplare după ce am discutat cu persoana de mai sus. Comandă unul pizza și zice că e o insectă în ea; face poză, o urcă pe Facebook, curg comentariile și share-urile. Vede patronul și începe să arunce jigniri în stânga și în dreapta, că sunt oamenii proști, că aia nu e insectă și e doar ceva de la o ciupercă. În momentul ăla nu prea a mai contat dacă era sau nu insectă. Pizzeria a primit o grămadă de recenzii negative pe Facebook, până când pur și simplu au șters pagina, iar patronul a șters și el comentariile. Mai există pizzeria? Sigur că da, probabil o duce bine-merci, de ce nu?

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.