Cum cumpăr eu electronice

Îmi vine în minte să comand un cititor de carduri intern pentru slot-ul de 3.5″ în care pe vremuri ar fi stat un Floppy. Nu prea îmi trebuie, că am la îndemână adaptoare pentru orice aș avea nevoie, dar zic să mă uit oricum; economisesc 10 secunde în rarele momente când am vreodată nevoie să descarc ceva direct de pe un card.

Cel mai ieftin e 14 lei. Mă uit la el și văd că nu citește microSD decât printr-un adaptor SD, deci clar nu, că toată ideea e să nu mai folosesc adaptoare. Următorul e 36 de lei; SD, microSD, alte tâmpenii pe care probabil nu le voi folosi niciodată, și are chiar și un port USB 2.0, deși, sincer, nu mai am nevoie de alte porturi USB frontale. Bun, se pare că l-am găsit. Mai am și un cupon de 11 lei, deci îl pot lua cu 25 de lei. Ia stai să mă mai uit și pe la altele, de curiozitate. Ia uite altul la 115 lei, și ăsta are 4 porturi USB, dintre care unul e 3.0. Nu am nevoie de alte porturi frontale, dar nu strică, nu? Ia uite, are și port eSATA, în caz că îmi iau vreodată HDD extern. Dar stai, că viteza pe USB 3.0 probabil ar fi cam aceeași; văd că de fapt portul eSATA e de 3Gbps, deci clar nu l-aș folosi dacă am USB 3.0 ca alternativă. Și mai am deja un port 3.0 frontal integrat în carcasă, deci chiar nu prea am motiv să iau cititorul ăsta mai scump cu 86 de lei. Dar parcă e mai frumos decât celălalt. Și mai am alt cupon de 100 de lei, deci aș putea să îl iau cu doar 15 lei.

În momentul ăsta iau pauză cam o oră și mă mai gândesc. Sunt aproape gata să îl iau pe cel scump, deși nu am nevoie de el, dar într-un ultim moment de dubii o rog pe Cortana să dea cu banul. “Heads”. Mama Cortana m-a salvat; l-am luat pe cel ieftin.

Cam așa fac întotdeauna când e vorba de vreun dispozitiv nou. Când am schimbat PC-ul, am petrecut nenumărate ore numai construindu-l conceptual, și am ajuns să depășesc considerabil bugetul la care mă gândisem eu inițial. Dar au fost cele mai grozave ore. <3

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.