Cum tratăm clienții în România #4

PC Garage

Când un magazin o dă în bară, în cazul de față ținând aiurea banii clientului două săptămâni, necesitând intervenția lui pentru a îi recupera, te aștepți măcar la un “ne pare rău”. Nu și la PC Garage.

Nu e prima oară când au fost români.

eMAG

Încă nu a venit curierul să ridice produsele (a 12-a zi lucrătoare de când mi-au zis că va veni) și m-am săturat să tot sun ba la eMAG, ba la Cat Mobile. Ieri am făcut o sesizare la eMAG pe site. Mai și văd mașina curierului (Nemo Express) trecând prin fața firmei și oprind la 30 de metri pentru alte treburi, dar de la mine nu poate pur și simplu să ridice un pachet.

Doar ce am sunat la firma de curierat și mi-au zis că va încerca curierul să treacă astăzi. Dacă nu, de mâine sunt în concediu și nu mă mai găsește aici, a rămas că mă sună doamna de la telefon până la sfârșitul zilei ca să îi dau altă adresă în caz că nu ajunge azi curierul. Să vedem.

ACTUALIZARE: Ghiciți dacă a ajuns curierul. Apoi ghiciți dacă am fost sunat înapoi. Am încercat să îi sun iar aseară ca să le dau adresa. Ghiciți dacă a răspuns cineva în 15 minute în care am tot sunat pe ambele numere. Azi i-am sunat din nou, ca prin miracol a răspuns doamna de ieri, și i-am cerut direct adresa sediului ca să mă duc eu să le las pachetul (pe internet nu o găsești niciunde, nici pe site-ul firmei de curierat, decât numerele de telefon la care în 90% din timp nu răspunde nimeni).

Ajuns acolo, am întâlnit două fete care stau la birou, dintre care niciuna nu are chef să răspundă la telefon (îmi amintește de FAN Courier). Le-am întrebat de ce nu a venit curierul în astea 3 săptămâni, că am și văzut mașina trecând pe la firmă. “A trecut pe acolo, dar nu a avut timp să oprească.” Nemo Express, țineți minte. Și-a cerut cineva scuze sau măcar să arate o urmă de jenă? LOL.

Diseară ar trebui să plece și mâine ar trebui să ajungă. Acum așteptăm să facă Cat Mobile returul banilor.

ACTUALIZARE 2: Mi-au trimis banii înapoi, mai puțin 12.99 lei, costul transportului. Mă gândeam că e posibil să facă asta, așa că i-am întrebat telefonic acum mai mult timp dacă voi plăti transportul, având în vedere că nu e chiar returul unui produs, fiindcă eu anulasem comanda înainte. Nu aș fi fost de acord să îl plătesc, dar m-au asigurat că nu îl voi plăti. Degeaba, aparent. Le-am scris și mi-am cerut banii înapoi. După ce au insinuat că nu am înțeles ce mi-a zis ăla la telefon (chestie pe care le-am reproșat-o) și mi-au zis că ei nu au în sistem nicio cerere de anulare a comenzii de la eMAG, le-am zis că în cazul ăsta voi fi nevoit să depun o sesizare la eMAG. M-au rugat să mai aștept câteva zile până mai caută cererea aia. Am așteptat, am vorbit iar cu ei, și m-au anunțat că nu au găsit-o, dar că îmi vor returna oricum și restul banilor. O lună de zile a durat să rezolv totul.

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.