Cerere de angajare

Uitându-mă pe site-ul ROM pentru articolul anterior, n-am putut să nu mă lovesc de o grămadă de lucruri făcute la fel de prost ca și campaniile lor promoționale: logo-ul din antet care pe anumite pagini încarcă pagina curentă în loc de homepage, diacritice puse doar pe unde au avut chef, simboluri de pe tastatura în engleză în loc de diacriticele corespunzătoare în titlurile paginilor, link-uri care te trimit pe pagini care nu mai există, pur și simplu o grămadă, și niciunul dintre cei un om cu normă parțială care se ocupă de site-ul ROM și îl mai accesează ocazional nu au observat.

Trecem peste. Vorbim acum tot despre o campanie de-a lor pe care nu am văzut-o la timpul ei, în 2013, că aș fi scris despre ea. Se numește “Răzbunarea e dulce” și numele e inspirat din toate ideile grozave pe care le-au avut românii de-a lungul istoriei, dar au venit străinii răi și le-au furat. Printre altele, vorbesc despre oină și cum americanii au furat ideea și au numit jocul “baseball”.

“Pentru început, am răzbunat oina, sportul nostru național, invitând românii să semneze petiția prin care le ceream americanilor să cânte imnul României în deschiderea meciurilor de baseball.”

HAHA, bună asta, nu are cum să fie pe bu…

Nu…

Nu, doamne, nu…

“Petiția cu peste 4000 de semnături alături de un CD cu imnul național, transcrierea lui fonetică și un costum popular românesc au fost făcute pachet și trimise la Major League Baseball.”

Ce-i drept, gândirea asta cu “noi suntem cei mai tari, dar ne-au furat alții ideile” e într-adevăr tipic românească. În privința asta, campania e concepută și executată într-un stil autentic românesc.

Apoi, nu știu de ce, dar am intrat pe pagina lor de Facebook și am văzut comentariul ăsta la o poză:

Adică…

Mi-am zis că nu se poate, aș fi observat.

OAMENII ĂȘTIA NICI MĂCAR NU AU TRECUT STEAGUL ROMÂNIEI CORECT ÎN LOGO EȘTI NEBUN?!

Nici cu proporțiile nu prea se înțeleg. Să vă arăt: dacă am presupune minimul, că marginile din stânga și din dreapta reprezintă și marginile culorilor roșu și albastru, steagul întreg ar arăta așa:

Iar ăla nu e steagul României, nu doar din cauza ordinii culorilor. Mai mult, am observat că nici măcar roșu și albastru nu ocupă spațiu egal, deci logo-ul ăsta e făcut pur și simplu aleatoriu, e haos acolo. NICI MĂCAR TEXTUL NU E CENTRAT!

Respectând regulile Sfintei Simetrii și ordinea corectă, așa ar trebui să arate:

Splendid.

Acum că am lămurit cum e cu proporțiile și ordinea culorilor, e gata treaba, nu? Nu tocmai. Se pare că nici culorile în sine nu sunt cele corecte. Alea nu sunt nuanțele oficiale, dar îi înțeleg pe băieți, a durat mai mult de un minut să găsesc valorile oficiale RGB/CMYK ale culorilor steagului românesc, nu pot să am pretenția să fi pierdut și ei la fel de mult timp pentru o chestie minoră ca imaginea reprezentativă a întregii mărci. Ca o mică paranteză, ar trebui totuși să fie mai ușor de găsit. Termeni precum “culorile drapelului romaniei”, “culorile rgb ale drapelului romaniei”, și alții asemănători, nu prea ajută. Wikipedia are niște valori, dar nu sunt cele oficiale. A trebuit să caut “identitate vizuala steag” ca să găsesc manualul nostru de identitate vizuală și de acolo am luat valorile oficiale.

Revenind, am corectat și culorile:

Altă treabă.

Poftim, ROMilor, vi-l dau cadou. Gratis. Apropos, am scos și separatoarele alea căcănii dintre culorile steagului. Ca și contur pentru text, fie, e treaba voastră, dar nu au ce căuta în steag, hai să fim serioși.

Ajungem astfel la mesajul real al articolului: domnilor ROMi, angajați-mă pe mine! Nu am așa multă experiență profesională în marketing sau advertising, dar am foarte multă experiență în “consumarea” marketing-ului și advertising-ului occidental. Și bun simț. Și mă respect destul cât să îmi respect munca. Să fim sinceri, totuși, nici când ați angajat echipa actuală nu v-ați uitat la experiență. Întâmplător, din fericire pentru voi, nu lucrez momentan și sunt disponibil (nu e clar după ce ați citit articolul ăsta că am prea mult timp liber?). Serios, angajați-mă. Mă ocup și de conținutul site-ului, și de design, și de marketing, și de advertising. Nu că aș fi eu vreun geniu, dar nu e nevoie de unul pentru a face o treabă mai bună decât ce ați făcut până acum.

Așadar: Ovidiu Cristian Avrămuș (zis Dragonul roșu în anumite cercuri), 25 de ani, necăsătorit, deși sufăr ca și cum deja aș fi (te rog nu mă lua în seama, știi că te iubesc), frumos, deștept, n-am carii, și o dată am făcut 20 de abdomene consecutive.

Aștept oferta voastră.

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

3 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.