• Home
  • Diverse
  • Oare în câte alte țări oamenii nu-și cunosc propriul steag?

Oare în câte alte țări oamenii nu-și cunosc propriul steag?

Căutând nuanțele exacte ale culorilor steagului nostru pentru articolul anterior, am dat de discuția asta pe Softpedia. Autorul zice:

La intrarea unui mare magazin din Grecia era atârnat steagul românesc de-a-ndoaselea. Am încercat să le explic că au pus steagul invers. Răspuns: “în fiecare zi îl întoarcem de trei ori. Mereu vine câte un român și se trezește să facă scandal că l-am pus invers. Odată a ieșit cu bătaie. Unii zic că e corect albastru-galben-roșu, alții roșu-galben-albastru. Îl inversăm mereu numai ca să le fie pe plac și să nu mai avem scandal. Românii nu-și cunosc steagul și produc și scandal certându-se între ei.”
Nu prea mi-a venit a crede însă în scurt timp au intrat în scenă și prietenii din grupul meu (eram 4-5 persoane). Îi credeam oameni cu capul pe umeri. Au început să vocifereze și să facă scandal că e corect roșu-galben și albastru, că eu sunt picat din lună și să-l întoarcă imediat.
Cu toate argumentele pe care le-am adus:să privească la televizor la olimpiadă că steagul se ridică cu albastru în sus, să vadă numerele de la mașini, buletinul etc., ei o țineau una și bună că sunt un tâmpit și că nu cunosc nici steagul. În consecință, tricolorul nostru a rămas fluturând de-a-ndoaselea în mijlocul orașului.
Ca urmare am scris acest post, poate ne vom deștepta și noi, românii, să nu ne mai batem între noi prin țări străine, necunoscându-ne propriul steag.

Chestia asta e o problemă reală, treaba cu steagul de la ROM confirmă asta și arată că e o problemă mai mare decât realizăm. Mulți dintre noi pur și simplu nu își cunosc steagul, și asta spune ceva despre noi.

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.