• Home
 • Diverse
 • În Auchan-ul din Craiova se deteriorează bananele pentru a le vinde mai ieftin

În Auchan-ul din Craiova se deteriorează bananele pentru a le vinde mai ieftin

Mi-a povestit mama zilele trecute despre cum un angajat Auchan (la cel din mall) nu a lăsat-o să cumpere niște banane mai coapte la reducere decât dacă le rupea cozile. Omul stătea lângă o ladă de banane coapte și le rupea cozile, punându-le apoi într-o altă ladă din care se vindeau la preț redus fiindcă erau deteriorate.

Mama a vrut să cumpere din bananele respective, la reducere, iar angajatul i-a spus că nu le poate lua reduse decât dacă le rupe el cozile. Și a stat în fața ei și a rupt cozile unor banane foarte bune pentru a i le putea vinde mai ieftin. Mă gândesc că explicația e simplă: bananele coapte nu se vând la fel de bine, și singurul fel în care le pot reduce prețul e dacă sunt deteriorate. În cazul de față, le deteriorează ei. În văzul tuturor.

Perfect normal.

ACTUALIZARE: Mi-au răspuns cei de la Auchan pe Twitter, precum și mai jos, în comentarii. Surpriză: sunt români.

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

3 comentarii

 • Auchan Romania

  18/04/2018 la 12:43

  Salut, Ovidiu! Iti multumim pentru sesizare, inclusiv pentru feedback-ul tau. Am verificat situatia mentionata de tine. Nu exista o astfel de practica la Auchan Craiova, dar intr-adevar daca exista banane deteriorate de catre clienti acestea sunt reduse la pret. Asta nu inseamna ca angajatii deterioreaza produsele. Ele se vand oricum si fac parte din top articole vandute in magazin :)

  Multumim si zi faina!
  Echipa Auchan.

  Reply
  • Ovidiu Avrămuș

   18/04/2018 la 13:03

   O să vă spun aceleași lucruri pe care vi le-am spus și pe Twitter:

   Am înțeles, o să îi spun mamei că ce a văzut și interacțiunea ei cu acel angajat au fost doar în imaginația ei. Ori poate m-a mințit mama pe mine, din plictiseală. Probabil bananele din poza pe care am pus-o au fost deteriorate de mama în drumul spre casă, ca să mă mintă pe mine.

   Și hai să vă învăț eu cum să vă faceți treaba: în astfel de situații nu oferiți răspunsuri categorice, ca “nu există”. Ați verificat, dar nu ȘTIȚI că nu există o astfel de practică. Spuneți că ați investigat și nu ați găsit dovezi cum că ar exista astfel de practici, că veți fi vigilenți, că vă pasă de clienți, și alte aiureli din-astea ce țin de relațiile cu publicul, dar nu insultați clienții sugerând că plângerile lor sunt fabricate.

   Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.