• Home
 • Diverse
 • Student în Danemarca – La început de drum

Student în Danemarca – La început de drum

Acum un an și jumătate mi-a scris un cititor ca să-mi ceară sfaturi despre niște dificultăți din viața lui, trecând prin situații asemănătoare cu cele trăite și de mine la un moment dat. Nu mă obosesc să fac un rezumat, că e totul scris aici.

A mai lăsat la ceva timp după un comentariu la articolul ăla pentru a ne ține la curent cu ce a mai făcut, iar recent mi-a aruncat o nuvelă în brațe în care povestește ce s-a mai întâmplat în viața lui de la ultimul comentariu. Fiindcă are o poveste interesantă și pentru a menține pe blog o continuitate a aventurilor lui, am decis (cu acordul lui) să public totul aici.

Omul a ajuns în final în Danemarca așa cum își dorea, a început facultatea, și ne povestește despre obstacolele de care s-a lovit acolo. Vă recomand textul, e amuzant și bine scris. Așteptăm și continuarea.

Salutare!

Asta o sa fie un text nu stiu cat de foarte lung, dar o sa fie consistent. O sa detaliez aici cam toate experientele placute/neplacute si toate chestiile de care am dat, cu plusuri si cu minusuri.

A trecut aproape un an de cand am scris ultimul comentariu aici. Pentru cei care se intreaba… DA! Inca sunt in viata, n-am murit de foame/sete pana acum si nici nu dorm sub o prelata in parc. Si da, ce e cel mai important cred, nu m-am intors pana acum inapoi in Romania, exceptand o vizita scurta cu ocazia sarbatorilor de iarna, ca tot romanu’.

Prefata

Hai ca acum am terminat de scris. Ceea ce se voia inital sa fie o chestie scrisa in cateva pagini a ajuns la aproape 11.000 de cuvinte si 27 de pagini. Oricum, ma simt mai bine acum ca am povestit totul. Si da, e posibil sa fie multe greseli pe aici pentru ca nu am stat sa corectez nimic in mare parte. Si mi-a mai tras-o si autocorectorul de la word.

Si poate mai sunt niste chestii care nu par tocmai clare dpdv cronologic, asta ca nu am stat sa ma gandesc foarte mult la perioada exacata cand au luat loc. Sorry.

Enjoy.

Alte articole:

5 comentarii

 • Reader

  05/05/2020 la 18:25

  Foarte frumos scris! Felicitările mele, ai dat dovadă de mult curaj și perseverență! Îți țin pumnii și aștept vești bune ☺️

  Reply
 • ratonbox

  05/05/2020 la 18:30

  Interesant sa vad cum e viata unde as fi vrut sa incerc si eu acum 10-11 ani. Aveam exact aceeasi idee, Aarhus, facultate fara plata, et, dupa ce-mi bagasem picioarele in Politehnica in Bucuresti. Pana la urma am zis ca mai bine fac experienta si trag tare, si fix asta am facut. A iesit bine pana la urma, dar nu pot sa zic ca asta e solutia corecta sau nu. Dar ca cineva care e expat acum poti sa-ti zic ca ai ceva avantaje fata de localnici. Ai drive, pe care ei nu-i au, daca te tii de treaba ajungi departe.
  PS: in articolul initial Ovidiu zicea ca il citesti de ani de zile. Eu il citesc de mai mult timp :))

  Reply
 • Denisa C.

  08/05/2020 la 14:48

  Frumos! Mi-a luat ceva sa citesc totul, dar mi-a placut ritmul alert in care a prezentat intamplarile. Multa bafta in continuare si descopera conceptul hygge :D

  Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.