Misterioasele căi ale ANAF-ului

Am plătit în iunie 2020 impozitul pe venit pe 2019. Ieri m-am uitat la obligațiile de plată și am avut o surpriză. ANAF s-a uitat la banii mei, i-au plăcut, dar a zis că 4 lei din suma respectivă nu-i acceptă, doar o să-i păstreze acolo, o să mă treacă cu minus într-un tabel separat cu bani neutilizați, dar în același timp o să mă facă dator cu 4 lei la impozit.


E ca și cum m-aș duce la cămătar să plătesc datoria, cămătarul ia o parte din bani, îi bagă în buzunarul drept și zice că e bine, am achitat partea aia din datorie, apoi cealaltă parte o bagă în buzunarul stâng, și zice că îi datorez suma aia care e tot la el fiindcă lipsesc din buzunarul drept. Acum cămătarul îmi spune că cel mai simplu și rapid ar fi să plătesc din nou suma aia, ori poate să îmi dea o adresă la care să mă duc, să stau la coadă, și să depun o cerere pentru a îl ruga să ia banii ăia din buzunarul stâng și să achite cu ei datoria din buzunarul drept, deși a primit de la început acei bani în exact acel scop și ca parte din suma ce achita întreaga datorie.

2021

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

4 comentarii

 • Armand Bogdan

  17/03/2021 la 10:22

  ANAF-ul are sa-mi dea vreo 5000 de lei din 2014, cand au calculat ei eronat veniturile pe un PFA si m-am trezit cu 4000 euro datorie si toate conturile cu poprire. Nu m-am dus sa le cer aia 5k ca ma gandesc ca se mai foiesc ei putin si ma scot dator cumva, depinde ce matematica a invatat functionarul care se uita la dosar. Cand m-am dus atunci sa rezolv incerca femeia sa imi explice ca inca am de platit accesorii si penalizari pt o suma care in mom ala era zero. Nu a percutat la “doamna, ceva inmultit cu zero da tot zero in matematica simpla” si nici la “cum se calculeaza penalizari si accesorii la zero datorie, are sens?” Marturisesc ca m-am gandit sa bag mana prin fereastra aia mica si s-o iau de gat. I never dealt with advanced stupid before.

  Reply
  • Ovidiu Avrămuș

   17/03/2021 la 10:27

   wtf, du-te ma si ia-ti banii. fa-ti cont in Spatiul Privat Virtual si descarca de acolo documentul cu obligatiile de plata. daca apar acolo aia 5000 neutilizati, nu se mai foieste nimeni nicicum, e deja lamurita treaba. doar te duci la ANAF si depui o cerere, ar trebui in maxim cateva saptamani sa ti-i vireze in contul in care vrei tu.

   Reply
   • Armand Bogdan

    17/03/2021 la 10:32

    bre, stiu ca e irational, banii aia stau acolo din 2014. Pur si simplu nu vreau sa ma ating de banii aia daca nu am nevoie, am PTSD de la ultima interactiune cu ANAF. Am cont pe SPV, in fiecare an apare aceeasi suma, au sa imi dea 5k.

    Reply
    • Ovidiu Avrămuș

     17/03/2021 la 10:36

     damn, esti nebun. :v vezi ca e posibil sa ti-i pastreze definitiv daca vad ca nu ii iei, am patit asta cu niste bani platiti din greseala in plus cand eram in timpul facultatii si despre care am aflat vreo 5 ani mai tarziu, cand aparent nu puteam sa-i mai iau inapoi (ori cel putin asa mi s-a zis de doua persoane diferite de acolo). mai bine ii iei sa ii arzi decat sa ii lasi la ANAF.

     Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.