• Home
  • Cărți
  • ‘Zodia îndrăgostiților’ – Giulia Carcasi

‘Zodia îndrăgostiților’ – Giulia Carcasi

Ultima carte citita e ‘Zodia indragostitilor’, scrisa de Giulia Carcasi si publicata in 2005.

O poveste romantica, nu tocmai impresionanta, insa felul in care e povestita ii da tot farmecul. Povestea e relatata din doua perspective: a ei si a lui.

“Alice si Carlo – optsprezece ani, acelasi liceu, aceeasi clasa, uneori aceeasi banca. Sunt amici si atat. Dar lucrurile se schimba cand te astepti mai putin. De pilda, in preajma bac-ului. Plina de umor si ironie taioasa, povestea lor e un ping-pong sentimental printre SMS-uri trimise in orele plicticoase tinute de profii frustrati, predicile interminabile ale parintilor si bancurile nesarate ale amicilor.”

Dupa cum spune si descrierea, in principiu e vorba despre doi adolescenti, un baiat si o fata, din acelasi liceu, aceeasi clasa. Ea crede ca il iubeste pe tipul mai mare de la alta clasa, el crede ca e fericit cu ‘fata populara’, insa in final fiecare descopera sentimente pentru celaltalt pe care nu a avut curajul sa le arate pana atunci.

Mi s-a spus (de catre mai mult de o persoana) ca seman intr-un fel sau altul cu Carlo, protagonistul, si sincer sa fiu, au fost momente cand si mie mi-a trecut asta prin minte.

“A fi cult e la fel ca atunci cand ai o prietena frumoasa care nu iese niciodata in oras: cultura n-are niciun sens daca n-o arati cuiva.”

“In viata e de preferat sa ai amintiri urate decat sa ai regrete.”

Acum trebuie sa termin ‘American Psycho’ de Bret Easton Ellis si apoi ma intorc la romanele scrise in engleza, incepand cu ‘The Lost Symbol’, a lui Dan Brown.

Alte articole:

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diverse