• Home
  • Blog
  • Avantajele detinerii unui blog

Avantajele detinerii unui blog

In primul rand, inainte de a iti face un blog, trebuie sa vrei sa ai un blog si trebuie sa vrei asta fiindca vrei sa scrii, fiindca ai idei care tu crezi ca ar merita sa fie notate undeva si eventual discutate cu altii, nu doar de dragul de a avea un blog pe care publici orice altceva numai continut original nu. Inainte de a iti face un blog trebuie sa constientizezi faptul ca daca ai planuri serioase si vrei sa te tii de el, va trebui sa aloci timp pentru blog, uneori destul de mult si poate chiar si bani. Trebuie, de asemenea, sa accepti faptul ca pentru toata munca pe care o depui si tot timpul petrecut cu blogul nu vei primi nimic in schimb, cel putin nu la inceput, decat satisfactia ca te eliberezi prin scris si eventual reactiile celorlalti la ceea ce scrii.

A detine un blog si a scrie in mod regulat pe el e ca si cum ai citi o carte. Cu ajutorul blogului, de-a lungul timpului, iti imbogatesti vocabularul, inveti sa te exprimi mai bine si chiar poti invata multe lucruri noi, cautand informatii pentru un articol pe care vrei sa il scrii, de exemplu.

Pe langa faptul ca te autoeduci, blogul poate fi folosit si ca o unealta sociala. In general, oamenii cu mentalitati relativ limitate vad blogger-ul ca pe o persoana care traieste in fata calculatorului, sau ceva in genul asta, cand acest lucru nu poate fi mai departe de adevar. Un blogger poate socializeaza in realitate cu mai multe persoane decat un om normal, asta fiindca blogger-ul e mai conectat la lume si are mai multe relatii. Mai mult, bloggerii isi organizeaza propriile evenimente la care se intalnesc si se cunosc si in realitate. Blogger-ul e o fiinta sociala, e in firea lui sa iasa in lume si sa cunoasca alti oameni. Eu, de exemplu, nu pot spune ca am fost la multe astfel de evenimente si nici nu ma duc de obicei, dar chiar si fara aceste evenimente, am cunoscut multa lume prin intermediul blogului, atat in lumea reala cat si in cea virtuala si voi mai cunoaste si de aici inainte. Am facut multe cunostinte cu care pastrez legatura pe internet si la fel de multe cu care m-am vazut in realitate si azi ne cunoastem mai bine. Blogger-ul, prin definitie, trebuie sa fie social, sa interactioneze cu lumea din jurul lui.

Un alt aspect important sunt reactiile la ceea ce scrii. Reactiile la articolele tale servesc ca o cale prin care poti interactiona cu cititorii tai, ascultandu-le opiniile, discutand cu ei si poate ajungand intr-un final sa te gandesti mai bine la ce ai scris si sa iti dai seama ca poate nu ai avut dreptate in tot ce ai spus.

Reactiile negative sunt la fel de importante ca si cele pozitive. In timp ce reactiile pozitive iti ofera o anumita satisfactie, stiind ca lumea e de acord cu ce ai scris si esti apreciat pentru asta, cele negative pot fi ca un semnal de alarma care sa te puna pe ganduri. Scopul tau nu e sa le faci cititorilor pe plac, dar asta nu inseamna ca nu pot exista privinte in care sa te poti insela si cititorii sa iti atraga atentia. Trebuie sa fii in stare sa accepti si sa recunosti atunci cand gresesti, dar in unele cazuri trebuie sa fii in stare sa iti aperi in continuare punctul de vedere si sa stii cand e cazul sa faci asta, in ciuda majoritatii care poate e impotriva ta; nu intotdeauna majoritatea are dreptate si nu intotdeauna majoritatea e alcatuita din persoane inteligente; suntem pe internet, la urma urmei.

Unii isi fac blog cu scopul de a face bani si posteaza absolut orice doar de dragul de a avea multe posturi. Aceia se numesc pseudo-bloggeri. Blogger-ul si blogul sunt precum stapanul si cainele sau. Blogger-ul adevarat va avea grija de blogul sau si va scrie din simpla nevoie de a scrie, din pasiune, nu se asteapta sa fie recompensat cu nimic. Singura satisfactie pe care o primeste blogger-ul este cea a unui comentariu la unul din articolele sale. Asta e recompensa lui; ii e de ajuns sa vada ca cineva a citit ce s-a chinuit el sa scrie si ca a interactionat intr-un fel sau altul cu creatia sa. Chiar si fara aceasta recompensa, blogger-ul adevarat va continua sa scrie indiferent de numarul de cititori sau de timpul irosit scriind, fiindca dupa cum am spus, totul porneste de la dorinta de a scrie, iar pentru blogger, timpul ala nu e deloc irosit, indiferent ca e citit de o persoana, de 100 sau de 1000.

Blogul iti ofera numeroase avantaje pe care nu toata lumea le are:

1. Iti imbogatesti vocabularul si inveti sa te exprimi mai bine si cu usurinta.

2. Cunosti si socializezi cu oameni atat pe internet, cat si in lumea reala.

3. Ai ocazia sa dezbati orice subiect cu o lume intreaga care asteapta sa te aprobe sau sa te manance de viu.

4. Inveti sa te descurci in situatii in care esti nevoit sa iti expui un punct de vedere care e in contrast cu ce se spune in jurul tau si iti dezvolti abilitatile de argumentare.

5. Inveti sa iti materializezi ideile si sa descrii ceea ce gandesti.

6. Poti face si bani din blog, desi nu e ceva ce ar trebui sa te preocupe. Cand vei avea posibilitatea sa faci bani din blog, ocazia se va ivi singura, nu trebuie sa te zbati pentru asta. Blogger-ul nu vede blogul ca pe o sursa de venit, iar venitul din blog e vazut doar ca pe un bonus.

7. Devii cunoscut. Cu cat esti mai cunoscut, cu atat mai multa influenta ai si pot fi situatii in care cuvantul tau sa insemne mai mult decat cel al unei alte persoane pentru simplul fapt ca esti cine esti; asta cu conditia sa fii cunoscut ca fiind o persoana competenta.

8. Blogul poate fi si ca un fel de jurnal personal. Odata cu trecerea anilor, ai ocazia sa recitesti articole scrise cu mult timp in urma si iti poti urmari cu usurinta maturizarea prin care ai trecut de-a lungul timpului si poti, sa speram, sa fii mandru ca ai ajuns unde ai ajuns.

Sunt sigur ca ar mai fi lucruri de adaugat, dar cred ca am reusit sa surprind esentialul.

Esti de acord cu mine, mai ai ceva de adaugat sau crezi ca m-am inselat undeva? Fa-te auzit in comentarii!

ACTUALIZARE: Blogul și avantajele ce vin cu acesta →


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.