Prima saptamana de facultate

Am inceput facultatea si a trecut deja o saptamana. De departe cea mai obositoare zi a fost cea de miercuri, cand am avut 8 ore consecutive.

Dimineata am plecat cu E1, care era foarte aglomerat. Cu doua statii inainte de facultate, cand a deschis soferul usile mi-am prins piciorul intre usa si scara. L-am rugat pe unul sa se duca si sa-i spuna soferului sa inchida usa ca sa imi scot piciorul si soferul cum i-a dat sa se inchida, cum a si deschis-o si n-am avut cum sa imi scot piciorul si iar mi l-a prins. Iar l-am trimis pe ala sa ii spuna sa inchida dracu’ usa de tot, a inchis-o, l-am scos si aia a fost. La urmatoarea statie am coborat, nu am mai mers cu autobuzul pana la facultate ca era extraordinar cata lume era in autobuzul ala. Mi-a belit putin un tenis si in toata nebunia aia nu stiu pe unde naiba mi-am prins un deget si timp de 10 minute nu l-am mai simtit.

Cand am ajuns la facultate, mi-am luat o cafea de la un automat si mi-a dat un pahar care avea putin rahat pe fund si niciun strop de cafea. Apoi am riscat si am luat alta, de la alt automat, care a facut-o bine. Cand sa plec, m-am impiedicat urcand scarile si am varsat aproape jumatate pe mana; noroc ca nu a cazut si pe haine, ca muream. Desi avea un gust groaznic, automatul mi-a pus doua betisoare in pahar, ceea ce mi s-a parut foarte dragut din partea lui.

Dupa ce mi-am dat seama ca singurul pix pe care il aveam nu mergea, am stat vreo 40 de minute in fata laboratorului, asteptand profesorul care nu a mai venit. Dupa ce ca aveam 8 ore in ziua aia, am venit de la 8 la 10 degeaba. A doua ora am petrecut-o in bar. Macar am mai facut rost de tigari, ca si le-a uitat unul pe masa.

La seminarul de algebra incepusem sa ma intreb ce dracu’ caut eu acolo, cand profesorul ne vorbea despre niste lucruri de care n-am mai auzit, sunt destul de sigur ca nu am mai facut asa ceva in liceu, dar se presupune ca trebuia sa le stiu deja. Ma simteam ca un cretin cand ne tot zicea ca sunt niste lucruri asa de banale si asa de simple si eu nu intelegeam nimic din ce era acolo. Nu ca ceilalti ar fi fost mai breji, dar nu conteaza asta.

In pauza abia am avut si eu timp sa ma duc sa imi iau ceva de mancare si sa mai stau 5 minute cu Consoarta, ca a trebuit sa ma intorc la seminarul de analiza. A durat ceva pana am ajuns, fiindca uitasem unde era sala…
A fost asa distractiv sa ma plimb de la un etaj la altul cautandu-mi sala…

La seminarul de analiza numai analiza nu am facut. De fapt am facut, sau… nu, nu prea am facut. Un minut scria profesorul ceva pe tabla, in scarba, iar in urmatoarele 10 minute ne vorbea despre cu totul alte lucruri si sarea de la o idee la alta asa de repede ca nici nu apuca sa le mai termine. Un tip de vreo 50 de ani, as zice eu, plin de energie si tare haios. Ne-a spus sa ne pregatim pentru cursuri invatand lectiile de pe Wikipedia si de pe YouTube.

Cel mai mult mi-a placut seminarul de fizica de la ultimele doua ore, unde am facut de fapt mai multa matematica decat fizica.

Joi au venit doi prieteni cu mine la un curs, un fost coleg din liceu si o fosta colega din generala, care nu sunt la ACE dar au venit in vizita. Nu stiu cum e in alte parti, dar la noi poate sa intre oricine de pe strada in facultate si sa intre la cursuri fara sa il intrebe nimeni nimic. Dupa ce am terminat programul, am luat-o si pe Consoarta si ne-am dus toti prin oras.

Vineri am avut doar un laborator, de la 8 la 10, la care bine-nteles ca iar nu a venit nimeni si m-am dus la facultate degeaba.

In unele zile e foarte obositor sa stau de la inceputul programului pana la sfarsit, in special miercuri. Miercurea ce urmeaza am doar 6 ore, apoi in urmatoarea voi avea 10 ore consecutive, lucru care mie mi se pare complet anormal, dar nu e ca si cum as avea ce sa fac. Am un laborator si numai seminarii si trebuie sa ma duc la toate.

E frumos la facultate…

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.