Nu numai la noi se intampla

Am citit zilele astea la Denisa Bârgău un articol despre “drepturile” fumatorilor din Europa de Vest, mai precis din Spania. Nu vreau sa discut despre asta, in schimb vreau sa discut despre poza de mai jos.

Oricat as incerca, nu reusesc sa imi explic ce s-a intamplat acolo. Nu stiu, ce fac oamenii, vin si sting tigarile pe suportul ala metalic in care se arunca tigari si apoi le arunca pe jos? Sau… cum? Chiar nu reusesc sa imi explic.

Am vazut si la noi o chestie care m-a lasat prost: un cos de gunoi cu scrumiera, ca asta, cum vezi peste tot prin oras, care avea scrumiera plina cu pahare. Adica oamenii isi fumeaza tigarile, isi bea cafelele si apoi paharele le arunca in spatiul acela mic de pe cos, deasupra gaurii aleia mari, care nu stiu pentru ce ar putea fi. Nu imi explic ce se intampla in situatiile astea, nu pot sa-mi dau seama ce e in mintea persoanelor care fac chestii de genul asta, care mie mi se par la fel ca si cum ai intinde mana pe la spatele capului ca sa te scarpini pe obrazul celalalt. Cat de inapt sa fii?

Nu-i de mirare ca se fac campanii de sensibilizare a populatiei cu privire la gunoaiele aruncate necorespunzator cand noi nu suntem in stare sa “operam” niste cosuri de gunoi.

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.