Bacalaureatul profesional

Daca nu era deja evident faptul ca sistemul educational romanesc se prabuseste din ce in ce mai mult pe zi ce trece, aprobarea legii care introduce bacalaureatul profesional e inca o lovitura dura pentru invatamantul nostru.

In viziunea ministrului educatiei Ecaterina Andronescu, elevii care nu absolvesc bacalaureatul national (cel obisnuit), au “sanse minime sa se integreze pe piata muncii”; de aceea a fost conceput BAC-ul profesional, fiindca elevii care nu sunt in stare sa ia BAC-ul nu se pot integra pe piata muncii. Care va sa zica, ei sunt vazuti ca niste victime, iar sistemul trebuie sa ii ajute cumva. Cum? Adaptandu-se la nivelul lor scazut. In loc sa incercam sa ii facem sa invete mai bine ca sa ia BAC-ul normal, practic le sustinem ignoranta prin niste metode concepute de persoane grav deficitare, care ca prin minune au ajuns in pozitia de a lua astfel de decizii majore, nu imi explic cum.

Bine, problema aici e ceva mai complicata, intrucat examenul de bacalaureat pe care il stim cu totii nu este si nu cred ca a fost vreodata gandit de oameni intregi la minte. BAC-ul oricum nu spune absolut nimic despre inteligenta unei persoane si nu are nicio relevanta esentiala pentru nimeni, dar nu mai zic nimic de asta, mi-am mai exprimat deja parerile in articole mai vechi.

Nu stiu in ce situatie ar putea fi vreodata BAC-ul profesional considerat o idee buna pentru tara asta si ar mai fi aspecte de discutat, dar ma opresc aici. Sunt curios ce va mai urma dupa asta. Parca vad ca in 5 ani se reduc numarul orelor si se simplifica materia, ca sa se tina pasul cu nivelul scazut al elevilor. Pentru orice om normal suna absurd si orice om normal isi da seama ca lucrurile ar trebui sa stea exact invers, dar asta-i tara superficiala in care traim. Deja parca nici nu ma mai revolt ca inainte, m-am obisnuit cu idiocratia din Romania.

Articole similare:

Alte articole:

3 comentarii

  • Cristian L. Toma

    11/10/2012 la 19:57

    Si-au bagat pula in noi cum au putut mai bine. Generatia mea (cea din ’95), a avut cel mai mult de suferit. In clasa a 7-a am dat teza cu subiect unic. In clasa a 8-a am dat examen de admitere pt. liceu. Sistemul de admitere a fost si el schimbat, astfel incat, tezele cu subiect unic sa nu mai conteze. Habar nu am ce bac va fii la anu’

    Reply
  • Marius

    16/10/2012 la 11:58

    E si vina elevilor pentru ca in loc sa stea sa invete ei stau pe facebook sau prin cluburi. Bine ca nu am prins zilele astea, era mai bine sa inveti cu cartea pe balcon decat cu ochii in calculator.

    Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.