Microsoft Lumia 950

lumia-950Am mai scris pe aici cu lacrimi în ochi despre diverse telefoane Nokia pe care nu am pus niciodată mâna, iar acum scriu în sfârșit despre un flagship pe care îl dețin, Lumia 950. A ajuns acum câteva zile și până să ajungă mă gândeam că nu cred că am fost vreodată atât de entuziasmat pentru niciun obiect, nici când eram copil. Era ceva ce așteptam de câteva luni bune cu extrem de mare interes și pur și simplu mi s-a pus pata pe el ca pe nimic altceva, iar în zilele dinainte să ajungă pur și simplu am fiert încontinuu. Acum sunt în extaz mai rău ca un copil care a primit jucăria lui preferată.

Obișnuiesc să fiu loial unui brand dacă sunt mulțumit de produs, în cazul de față Nokia Microsoft și Windows. Deși viitorul platformei lor mobile poate părea incert, le urmăresc de mult activitatea în acest domeniu, am deja Windows 10 pe mai multe PC-uri și l-am avut și pe telefonul cel vechi, iar planurile lor sună foarte promițătoare și cred că au deja la îndemână tot ce le trebuie pentru a ridica Windows 10 Mobile la nivelul lui Android și iOS, totul depinde acum de strategia lor.

P.S. Ca fapt divers, Nokia 808 mi se pare în continuare cel mai frumos telefon pe care l-am văzut vreodată.

Alte articole:

4 comentarii

 • Lupica George

  28/12/2015 la 22:17

  Review nene. Sunt interesat si eu de jucaria asta si de ecosistemul windows mobile care pare ca incepe sa fie utilizabil :)

  Reply
   • Lupica George

    29/12/2015 la 19:59

    Super, eu sunt curios de anumite situatii in mod special:

    Baterie,
    Calitatea convorbirilor (arogant, stiu)
    Ecran,
    Baterie,
    Harti (google, vrajeala de la microsoft mai are cativa ani pana sa ajunga acolo)
    Office, pdf-uri, etc…
    Whatsapp, outlook, youtube, chrome
    Si evident, cum se pupa cu win10 de pe desktop…

    Reply
    • Ovidiu Avrămuș

     30/12/2015 la 02:40

     La câteva îţi răspund aici:

     – la ce te referi prin hărţi? La aplicaţia implicită de pe Windows 10, sau la hărţile în sine? Există HERE Maps, care avea Windows Phone ca reşedinţă de suflet până recent şi încă pot fi folosite aplicaţiile lor, iar hărţile de la HERE sunt preferate de majoritate faţă de cele de la Google, pentru navigaţie cel puţin. Dacă vrei Google, există aplicaţii third-party (am şi eu una instalată) care poate folosi doar hărţile Google, sau poate folosi hărţile HERE cu informaţiile de la Google (gen localuri, benzinării, etc.).

     – pe partea de Office stă foarte bine, sunt aplicaţii universale (Word, Excel, PowerPoint) şi le poţi testa pe PC cu Windows 10 (le iei din magazin) ca să vezi cum sunt şi pe telefon. Există Adobe Reader, aplicaţia Microsoft pentru pdf-uri, şi alte aplicaţii third-party.

     – WhatsApp există de mult pe varianta mobilă de Windows şi am observat că îl actualizează relativ des şi îl menţin la acelaşi nivel cu aplicaţia de pe Android sau iOS.

     – Outlook nu îmi place deocamdată că nu pot pune tonuri diferite pentru fiecare căsuţă, cum era la Windows Phone 8. Probabil va fi adăugată funcţia asta într-un update viitor. Ca şi client mi se pare destul de solid, nu văd ce altceva ai mai putea vrea de la el pe lângă tot ce face deja.

     – nu există aplicaţie YouTube oficială (sau parcă e una veche şi nasoală), dar există aplicaţii third-party foarte apreciate de utilizatori, deci nu cred că ai duce lipsa. Eu n-am folosit niciodată, preferând pur şi simplu varianta mobilă a site-ului.

     – probabil ţi-ai dat seama până acum că Google e cam scârbos şi nu face nimic pentru Windows. Acum câţiva ani erau articole despre cum ăştia nu îi lăsau pe cei de la Microsoft să facă aplicaţie YouTube. Chrome nu există pe Windows 10 Mobile, dar pe lângă Edge (care e destul de bun şi ne aşteptăm la şi mai multe îmbunătăţiri) mai e şi Opera Mini, UC Browser, Maxthon, etc.

     – îmi place cum comunică cu PC-ul şi probabil pe viitor vor fi şi alte posibilităţi. Memento-urile, calendarul, şi OneNote se sincronizează şi pot să fac modificări pe oricare din dispozitive şi să apară şi pe celălalt (de ex. pun memento pe PC şi mă anunţă şi pe telefon). Pot trimite SMS-uri de pe PC cu Cortana, care le transmite automat telefonului, dacă am un apel pierdut pe telefon mă anunţă Cortana pe PC, agenda telefonică se sincronizează pe ambele dispozitive, şi mai sunt şi alte chestii care nu-mi vin acum în minte.

     Cam atât deocamdată, restul în recenzie. ;)

     Edit: gata, uite-o aici: https://blog.ovidiuav.com/2015/12/30/recenzie-la-microsoft-lumia-950/

     Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.