Cum să te porți în public în 2016

A trecut aproape un an de când am scris articolul ăsta fără să îl public, dar a rămas relevant. Să purcedem, deci.

Pentru băieți:

 • Capul:

– o șapcă pe care fie o porți într-o parte, fie o așezi doar puțin pe cap; nu o așezi bine, să pară că îți mai continuă capul în sus cu încă o palmă de cât ar fi normal. Eventual să aibă o frunză de marijuana pe ea, sau să scrie pe ea cocaină, sau caviar, sau alte chestii pe care nu ai pus niciodată limba.

 • Părul:

– părul tuns scurt în lateral și lăsat cât mai lung în partea de sus. Se adaugă oricât fixativ este necesar pentru ca părul să stea băț în sus, excepție vârful care trebuie să stea ușor într-o parte.
– părul tuns scurt în lateral și lăsat cât mai lung în partea de sus. Excesul din partea de sus se dă pe spate și se prinde într-o codiță mică la spate sau în creștetul capului, dacă părul nu e destul de lung.
– părul dat cu gel și bretonul aruncat peste frunte, în timp ce restul părului e ridicat.

 • Sprâncenele:

– sprâncenele trebuie neapărat pensate și într-un mod cât mai evident. Să fie perfect delimitate, să pară desenate. Nimic nu spune “sunt un bărbat adevărat” mai mult ca pensatul la salon.

 • Barba:

– barbă modestă. Las-o să crească două săptămâni, apoi tai-o pe toată la nivel și delimiteaz-o perfect, să pară desenată pe față. Trebuie să o îngrijești până reușești cumva să faci barba ceva complet nebărbătesc.
– barbă exagerată. Las-o câteva luni să crească, nu contează că e vară, și eventual concentrează-te mai mult pe bărbie. “Ciocul” poate fi și legat dacă e barba destul de lungă.

 • Corpul:

– tricou/maieu cât mai decoltat, să se vadă părul de pe piept, în caz că nu te razi și pe piept. Poate fi și iarnă, nu contează.
– tricou/maieu cu diverse mesaje complet neamuzante ori istețe pe ele. Pentru craioveni recomand Sucpi, am documentat o selecție vastă acolo.
– tricou/maieu mulat pe corp. Nu contează dacă ai fizicul a trei bărbați legați unul de celălalt. Eventual să aibă și o culoare ridicolă, cum ar fi roz sau mov.

 • Picioarele:

– neapărat, absolut obligatoriu, fără dar și poate, pantalonii trebuie să fie rupți iar dimensiunile rupturilor să fie cât mai mari. Ideea e să pari că tocmai ai fost într-un accident rutier oribil.
– pantalonii să aibă turul cât mai lăsat. Trebuie să pară că ai făcut cel puțin un căcuț în ei. Partea bună? La cât de lăsați sunt pantalonii, chiar poți să faci.
– pantalonii să fie cât mai strâmți posibil, mai ales la glezne. Dacă nu îți incomodează circulația sângelui, nu ai făcut ceva bine.
– pantalonii să fie prea scurți, lăsând gleznele la vedere.
– bretele/lanțuri atârnând pe lângă picioare.
– în picioare poți purta niște adidași cât mai mari, cu aripioare la spate sau cu capetele a diverse animale de pluș în față, deasupra șireturilor. (oamenii normali nu vor înțelege despre ce vorbesc, dar chiar am văzut, vă spun eu; de mai multe ori)


Pentru fete:

 • Capul:

– ca la băieți, se poate purta o șapcă pe care fie o porți într-o parte, fie o așezi doar puțin pe cap, și preferabil cu imprimeuri care n-au niciun sens.
– o căciula prea mare pentru capul tău, să pară că ascunzi ceva în ea. Din nou, preferabil cu imprimeu.
– o pălărie pe care să o ții cât mai pe spate posibil.

 • Părul:

– părul poate fi tuns foarte scurt pe o parte și lăsat lung pe partea cealaltă a capului.
– dacă ai părul nevopsit, mai bine nu mai ieși din casă, decât dacă acoperi capul și te duci să cumperi vopsea; preferabil roșie, că te face să pari mai sexy și nu mai sunt o mie de roșcate doar în cartierul tău.

 • Fața:

– nu există “prea mult fond de ten”.

 • Sprâncenele:

– extrem de subțiri și arcuite.
– rase complet și desenate (încă nu-mi vine să cred că se face așa ceva).

 • Genele:

– tot rimmel-ul posibil trebuie pus pe gene. Ideea e să nu mai arate ca gene.

 • Ochii:

– la marginile ochilor neapărat să lași niște codițe când te machezi. Cât mai lungi să fie.

 • Corpul:

– ca la băieți, tricou/maieu cât mai decoltat.
– tricou/maieu cât mai scurt și mai larg, ținut într-o parte, lăsând un umăr gol. Să pară că l-au purtat simultan doi bărbați înaintea ta.
– ca la băieți, tricou/maieu cu diverse mesaje complet neamuzante ori istețe pe ele. Recomand din nou Sucpi pentru fetele din Craiova.

 • Mâinile:

– unghiile de preferat să fie false și cât mai lungi. Ideea e să îți îngreuneze viața cotidiană cât mai mult posibil.

 • Picioarele:

– ca la băieți, pantalonii care nu sunt rupți sunt inacceptabili.
– ca la băieți, turul să fie cât mai lăsat, să arăți ca o pungă atunci când bate vântul.
– ca la băieți, pantalonii lungi pot fi prea scurți, lăsând gleznele la vedere.
– ca la băieți, bretele/lanțuri atârnând pe lângă picioare.
– în cazul pantalonilor scurți, ideal ar fi să fie atât de scurți încât o ia în sus.
– ca la băieți, cea mai ridicolă pereche de adidași pe care o găsești.

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.