Concurs de Paște: ‘The God Delusion’

În spiritul sfintelor sărbători pascale, am decis să fac o faptă bună: vreau să dau cuiva cartea ‘The God Delusion’ a lui Richard Dawkins (e tradusă în română, ‘Dumnezeu: O amăgire’). O trimit oriunde în țară și plătesc eu transportul. Am primit-o și eu cadou acum câțiva ani, iar recent am comandat varianta în engleză, ca să fie treaba treabă. Acum o dau mai departe, să se bucure și altcineva de ea.

Lăsați-mi un comentariu în care îmi spuneți de ce ați fi interesați să o citiți, iar eu voi alege pe unul dintre voi căruia i-o voi trimite. Când comentați, bine-nțeles că trebuie să folosiți o adresă de e-mail validă, ca să pot lua legătura cu voi în caz că vă aleg.

Nu știu cât voi ține concursul, poate o săptămână sau două, în funcție și de câți oameni comentează.

Să vă aud, de ce ați vrea să citiți ‘The God Delusion’?

Alte articole:

13 comentarii

 • Olaru Silviu

  25/04/2016 la 11:07

  Chiar sunt curios de un alt punct de vedere, de cealalta parte a “barierei” mentale intre religie si stiinta. Om fi noi catolicii in X sau Y fel, dar scepticismul are farmecul lui.

  Reply
 • AncaV

  25/04/2016 la 16:36

  Vreau sa citesc cartea asta pentru a-mi intari necredinta.Glumesc. Cu toate ca, pentru mine ateismul a crescut din seductia antiteismului, necreditei. Mi-as fi dorit sa fi citit cartea asta mai cand credeam in Dumnezeu, si cautam motive sa nu mai cred in sacralitatea unei dogme. Cred ca intr-un fel, tocmai cautarea asta de blasfemii, m-a facut sa citesc istorii ale religiilor, deoarece devenisem curioasa cum evolueaza diferite credinte si religii in timp. A sa ca acum inteleg lucruri simple, cum ar fi, de ce dumnezeu este intruchipat in icoane ca un batran cu barba alba si lunga, de ce diavolul este de cele mai multe ori prezentat ca un tap incornorat…whatever, si alte lucruri mai interesante nu doar despre crestinism. Vrea sa aflu care sunt argumentele stiintifice pe care le prezinta Richard Dawkins pentru a convinge pe cineva de irationalitatea teoriei creationismului. :D

  Reply
 • Ovidiu Mihai

  25/04/2016 la 17:24

  Am mai citit o carte de Dawkins (The Greatest Show on Earth) si mi-a placut foarte mult. In ciuda ateismului agresiv pe care-l afiseaza in online, in cartea mentionata de mine este mult mai ponderat si foarte obiectiv. Sunt curios cum se raporteaza la Dumnezeu intr-o carte care trateaza fix acest subiect.

  Reply
 • Lucian

  27/04/2016 la 20:32

  Salut. Caut de ceva vreme cartea asta si pe la librariile online nu o gasesc. Am gasit o varianta PDF pe net de pe care citesc. E varianta tradusa dar necorectata si e plina de greseli. As putea sa o citesc in engleza dar prefer varianta romaneasca care ma lasa si sa meditez la cele citite si in plus am promis ca o dau si socrului meu sa o citeasca, iar el nu stie engleza, iar cu varianta de pe net ma fac mai mult de ras la ce greseli are.

  Reply
 • Catalin

  27/04/2016 la 23:05

  As vrea cartea pentru mandria mea de colectionar; desigur, ca sa o citesc, dar si ca sa o am acolo frumoasa in biblioteca. Am cartea lui Hitchens, God is not great/Dumnezeu nu este mare (si in romana si in engleza) si mi-a placut foarte mult sa o citesc. Daca are vreo relevanta, sunt ateu cam de 2 ani. So please pick me, I’d treat it with love and kindness

  Reply
 • HyperCoder

  28/04/2016 la 17:44

  Doresc sa am cartea deoarece traiesc intr-o comunitate de creationisti si abia am reusit sa ii fac pe parintii mei sa intelega de ce nu exista nici un motiv sa credem in Dumnezeu. Ei inteleg dar dupaia uita. Doresc sa am un material bine formulat ca si cartea lui Richard Dawkins in romana pentru a le oferi persoanelor din comunitatea in care sunt obligat sa traiesc o imagine asupra realitatii.

  Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.