Conspirații, conspirații peste tot!

Oamenii ăștia care dezvoltă teorii conspiraționiste mi se par printre cei mai nesănătoși oameni dintre noi. Am dat ieri peste o tipă din-asta care m-a lăsat prost. Femeia găsește legături între cele mai îndepărtate lucruri, aproape că îți vine să îi apreciezi abilitatea de observare, e ceva într-adevăr impresionant, chiar dacă ea e complet dementă. Găsește legătură între atacurile din septembrie 2001 și ora ceasurilor din zeci de filme la distanțe de zeci de ani unul de celălalt, eterna bancnotă pe care o îndoi în 10 feluri și apar două turnuri, rana lui Iisus provocată de suliță, care arată asemănător cu o gaură dintr-un turn, ceva cu alinierea planetelor, și alte indicii de prin tot felul de filme. E uimitor, uitați-vă la film, e scurt.

Nebunii ăștia cred că lumea e controlată de un număr mic de oameni extrem de puternici și de inteligenți, dar cumva sunt mai mândri decât inteligenți, preferă să se laude lăsând sute de mici indicii de-a lungul a zeci de ani în sute de locuri diferite, riscând să fie prinși, decât să își vadă planurile duse la bun sfârșit fără nicio problemă. Pentru că sunt mândri și aroganți, dar ca să lași un număr atât de mare de indicii în atâtea locuri, trebuie literalmente să fii un fel de geniu extraordinar. Dar nebunii nu realizează asta și cât de improbabile și ridicole sunt lucrurile astea. Într-un fel, nu sunt departe de religioși. De ăia care cred că planeta e plată nu mai zic nimic, ei sunt la un alt nivel față de păcălicii ăștia.

Parcă exista un nume pentru boala asta a oamenilor care găsesc legături fantastice peste tot, dar nu-mi mai amintesc cum se numea…

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.