Băieți, fete, nu știu cum să vă spun, dar mai sunt două săptămâni până pe 23 septembrie, adică prima zi de toamnă (echinocțiul de toamnă).
Știu că vă place să ziceți că toamna vine o dată cu septembrie, doar că prima zi de toamnă e mai aproape de 1 octombrie decât de 1 septembrie. Nu știu de unde a pornit treaba asta și poate că nu e mare chestie, dar… oameni buni, e total greșit ce spuneți. Și e genul de chestie care a intrat cumva în conștiința colectivă, sunt copii care sunt învățați prostia asta.
Am văzut treaba asta la unul, la doi, la trei, iar la al zecelea a început să devină un pic enervant. Mai lăsați astrologia din tabloide și aruncați un ochi și peste astronomie.
P.S. Veți fi șocați, dar nici prima zi a primăverii (echinocțiul de primăvară) nu e 1 martie, nici prima zi a verii (solstițiul de vară) nu e 1 iunie, și nici prima zi a iernii (solstițiul de iarnă) nu e 1 decembrie. De regulă anotimpurile încep în jurul zilelor de 20 – 23 ale lunii.
ACTUALIZARE: Vedeți primul comentariu – pare-se că sunt două tipuri de anotimpuri: meteorologice și astronomice, care încep și se termină la date diferite. Mai multe detalii aici. Nu mă încântă, dar cred că într-adevăr, în viața de zi cu zi, e mai relevant să discutăm despre anotimpurile meteorologice. Așa că ați câștigat, e toamnă. Ori facem un compromis și spunem că e și vară și toamnă în același timp.
Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
2 comentarii
Max
09/09/2019 la 12:13Meteorological seasons consist of splitting the seasons into four periods made up of three months each. These seasons are split to coincide with our Gregorian calendar, making it easier for meteorological observing and forecasting to compare seasonal and monthly statistics. By the meteorological calendar, the first day of autumn is always the 1st September; ending on the 30th November. :P
Ovidiu Avrămuș
09/09/2019 la 12:23Nu știam chestia asta, am mai învățat și eu ceva. Am actualizat articolul, merci pentru informație!