• Home
  • Diverse
  • Problema cu respectarea credințelor altora

Problema cu respectarea credințelor altora

Știți care e problema cu toleranța și a fi îngăduitor cu credințele altora? Că uneori credințele altora sunt niște aberații de proporții cosmice. Credința în zei, de exemplu. Prin faptul că vrei sa fii om “bun”, să accepți opinii diferite de ale tale, “fiecare crede ce vrea” și astfel de idioțenii, le validezi problemele inexistente și nevoile ridicole. Când iei în serios credințele lor și îi tratezi cu respect, îi îndreptățești, transformi credința lor în ceva demn de a fi considerat. Dacă Obama ar da un răspuns oficial alegațiilor că este o reptilă, ar transforma subiectul într-unul serios și ar stârni conversații despre un subiect cretin pe tema căruia nu ar trebui să existe conversații. Treburile astea nu se tratează cu seriozitate.

Când un gunoi uman stă ore în șir în frig alături de alte gunoaie umane, unii leșinând ori paralizând, ca să atingă și să pupe un cadavru, nu o iei în serios atunci când începe să se prefacă posedată ori ce mă-sa încerca ea să transmită. Ca civil aproape că e datoria ta să o iei la palme până nu mai știe cum o cheamă. Ca jandarm ori personal medical, ești obligat să o iei în serios în caz că chiar are o problemă medicală, deși toți știu că e o nenorocită prefăcută, dar în cazul ăsta o duci la punctul sanitar, NU O DUCI REPEDE SĂ PUPE CADAVRUL MAGIC VINDECĂTOR. Am rămas prost când am văzut asta, pur și simplu nu mi-a venit să cred. Bine-nțeles că jandarmii și paramedicii care au decis să o ducă la “cuvioasă” nu vor fi mustrați în niciun fel, că se știe, când ți-e rău, te rogi la “Dumnezeu”. Eu nu știu de ce mai erau acolo oamenii ăia, în locul personalului medical și al ambulanțelor trebuiau pur și simplu să pună niște cruci la care să se poată ruga lumea și gata, datoria lor a fost făcută, totul era în mâinile “domnului”.

Și uite așa, fiindcă o mână de proști au dus-o pe aia să pupe un cadavru, au transformat zeci de mii de retardați care erau acolo în oameni serioși care merită considerați. Le-au transformat credința și nevoile în lucruri legitime.

Alte articole:

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.