Site-ul Orange România e o mizerie #3

A venit iar vremea să vorbim despre mizeria sinistră care e site-ul Orange România și incompetența incredibilă a angajaților Orange.

Mă loghez în cont, mă duc în meniu la Magazin și selectez Telefoane. Site-ul filtrează implicit după telefoane noi, în stoc, și cu abonament, deci 3 filtre.

Vreau să ordonez telefoanele după preț, descrescător, că-s mare barosan.

Nu se poate. Orange nu-mi vrea banii, domne’, vreau să cumpăr cel mai scump telefon de la ei, să arunc cu averi în ei, și Orange pur și simplu nu vrea.

Dacă selectez Reîncarcă pagina, apare o pagină albă.

Mă uit la adresă și zic să șterg manual filtrele din URL, să las doar sortarea, că poate e o problemă cu filtrarea.

Degeaba, mă redirecționează către pagina implicită cu filtre și fără parametri de sortare.

Hai să folosesc butonul lor de ștergere a filtrelor și să încerc apoi să ordonez telefoanele.

E un miracol, merge. Cum arată URL-ul? Fix la fel ca mai devreme când am șters manual filtrele și am lăsat sortarea, bine-nțeles, doar că nu vrea el altcumva, doar urmând pașii ăștia.

Din ce am observat toate problemele astea apar doar când ești logat în cont.

Dar n-am terminat; hai să ne mai uităm la lista aia cu telefoane ordonate descrescător:

6084, 6084, 7301, 6206, 6206, 4016, 3894, 4016, 3894, 4016, 3833, 4441

Așa ordonează site-ul Orange România prețurile descrescător.

Imagine rară cu developerii Orange România

Ce mai e interesant e că după ce ștergem filtrele, după cum vedem în imagini, rămânem cu același număr de telefoane.

Cam atât.

Am observat că pagina principală redirecționează către o pagină beta, adică oamenii lucrează la un redesign. Bravo lor, ce dacă sunt probleme pe care le-am raportat acum 3 ani și încă nu le-au reparat? Ce dacă există porțiuni ale site-ului care nici până acum nu au făcut tranziția la design-ul pe care l-au creat acum 8-9 ani?

În momentul de față știu de o problemă la site pe care le-am semnalat-o acum aproape 3 ani și nici până acum nu a fost rezolvată. Am verificat acum câteva săptămâni doar de curiozitate. Orange România.

Am și eu o curiozitate pentru cei care folosesc Vodafone, ăia cum au site-ul? Tot construit de maimuțe e, sau doar Orange angajează primate să le facă site-ul?

Mi se pare că aproape de fiecare dată când interacționez cu Orange, fie că e prin site, aplicație, serviciul clienți, oameni în magazine, dau de probleme. Ori că sunt produse proaste (site-ul), ori servicii proaste, ori oameni proști.

Acum aproape 2 ani aveam o tabletă Samsung Galaxy Tab S8 Ultra cu eSIM și am vrut să îmi pun abonamentul pe ea, să meargă concomitent cu telefonul, același număr și toate cele. N-am reușit singur pe site, așa că am contactat serviciul clienți. Mi s-a spus că nu se poate online/telefonic, să mă duc în magazin.

M-am dus în magazin, ăia acolo se întrebau unul pe altul ce să facă, până mi-au spus că nu se poate. Ajuns acasă, am vorbit iar cu ăștia prin chat-ul de pe site și tot în magazin m-au trimis. M-am dus înapoi la magazin și am insistat fiindcă știam că e posibil, chiar dacă ei ziceau că nu e, și într-un final tot eu i-am ghidat pe ei și am reușit să activez serviciul. Oamenii erau debusolați fiindcă era vorba de o tabletă și nu de un telefon, deși nu e nicio diferență. Atât s-a putut.


Am mai scris despre site-ul Orange:

→ Site-ul Orange România e o mizerie
→ Site-ul Orange România e o mizerie #2

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

6 comentarii

 • Liviu

  11/01/2024 la 01:00

  Aplicatia Vodafone este o insulta pentru utilizatorii sai. Siteul e fix la fel. Jeguri de companii de sute de milioane de euro cu minima investitie in site/aplicatir. Profit, growth, capitalism, fuck the consumer

  Reply
 • Alexandra

  11/01/2024 la 22:47

  aplicatia, pe langa ca nu iti ofera posibilitatea de a tine minte userul si parola pentru logare daca nu esti conectat la mobile data – bifa cu “remember my login”, am activat sa ma loghez cu face ID – nu merge, esueaza de fiecare data. Trebuie sa selectezi sa te loghezi cu user si parola si dupa sa cauti in keychain (nu o face automat) si abia dupa sa apesi oe login. Singurul mod de a nu baga userul si parola e sa inchizi wi-fi-ul si sa treci pe mobile data.
  Asta e prima treaba ce ma enerveaza.
  A doua e ca nu e intuitiv de folosit. Ai un fel de meniu dar cele 2 butoane convenabile sunt Servicii si Contul Meu care au optiunile ce fac scroll pe orizontala – o sa iti pun screenshot.
  Pe langa faptul ca primul rand e plin numai cu reclame, urmeaza un grafic cu utilizarea traficului care nu ofera mai nici o informatie utila, dar din nou scroll pe orizontala pentru a doua parte – abia merge.
  Informatii despre factura stanga, dreapta 2 tab-uri cu reclame
  Un tab imens cu reclame si abia apoi, pe dupa ce ai dat scroll vertical in ecran intreg: Meniu Rapid, Asistenta clienti. Un al doilea tab imens cu reclame si inca 3 meniuri dupa mai neimportante.
  A teria chestie e ca daca vrei sa platesti cu un card emis la o banca din strainatate ce nu este reprezentanta in Ro, nu se poate din aplicatie pentru ca browersul intern nu deschide pagina de la banca cu 3d secure authentification si nici nu deschide aplicatia de la banca sau system browser. Singura optiune e de pe desktop.

  Excelente servicii… 😂

  Reply
   • Alexandra

    12/01/2024 la 10:26

    e greu tare sa fure oameni de la NASA – imi imaginez ca only rocket engineers ar putea sa mai salveze aplicatia asta 😅

    Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.