Abia au trecut 6 luni de când am făcut trecerea de la Lumia 950 la Galaxy S8 și am fost atât de mulțumit de el, încât am luat noul S8 îmbunătățit – S9, adică. Azi se face o săptămână de când îl am și o să vorbesc puțin despre ce oferă nou, impresiile mele, și apoi vom trece la partea bună: comparația camerei cu cea de pe S8, așa cum am făcut cu S8 și Lumia 950, doar că de data asta voi face o comparație puțin mai amănunțită.
Cum face și Apple de câțiva ani, Samsung a rămas la același design de anul trecut, cu mici excepții pe care le voi menționa mai jos. Nu înțeleg nemulțumirile unora în privința asta, mi se pare că vor nou doar de dragul de a fi nou; când ai deja un design superb care nu seamănă cu mai nimic din ce oferă competiția, ai o formulă câștigătoare, nu ai decât să aduci mici îmbunătățiri – ceea ce Samsung a și făcut.
E în regulă să vrei lucruri noi de la o generație nouă de telefoane, dar nu mi se pare în regulă să te aștepți la inovație de la an la an, mai ales când sunt deja niște dispozitive uimitoare. Samsung au adus multe îmbunătățiri, unele mai mici, altele mai mari, dar Galaxy S9 e departe de a fi un telefon inovator, și asta e perfect în regulă.
O să încep prin a menționa câteva diferențe fizice față de S8, unele dintre ele mai puțin cunoscute:
- Marginea de sus are 8,18mm și e cu 0,48mm mai îngustă decât la S8; marginea de jos are 6,96mm și e cu 0,76mm mai îngustă decât la S8. Așa se face că S9 e cu 1,2mm mai mic în înălțime decât S8, în timp ce ecranul e identic ca dimensiune. În lățime, în schimb, e cu 0,6mm mai lat decât S8, din cauza marginii metalice despre care voi vorbi puțin mai jos. În ceea ce privește grosimea, S9 e cu 0,5mm mai gros, iar în privința greutății, e cu 6 grame mai greu. Sunt diferențe minuscule, dar dacă ai folosit S8 “dezbrăcat” și ești familiar cu el, simți diferențele imediat ce iei S9 în mână.
- S-a folosit un fel de folie astfel încât să fie o diferență mai mică între ecranul propriu-zis și marginile de sus și de jos, ca întreaga față a telefonului să pară mai uniformă și să fie mai greu de făcut diferență între ecran și margini atunci când ecranul e stins. Pus lângă S8, se vede într-adevăr o diferență mică. Aceeași folie face ca elementele din marginea de sus (camera, senzorii, etc.) să fie mai puțin vizibile. Iris scanner-ul, cel puțin, e aproape invizibil, spre diferență de S8, unde se observă cu ușurință.
- Camera și senzorul de amprentă de pe spate sunt cu 0,2mm mai ridicare decât la S8, diferență care e imediat sesizabilă când vrei să deblochezi telefonul folosind amprenta.
- Șasiul a fost făcut dintr-un aluminiu mai dur decât cel de pe S8, marginea metalică din lateralul telefonului are o dimensiune mai mare, e mai puțin rotunjită, e mai înălțată, și e cu 0,2mm mai groasă pentru a îl proteja la impacturi (aparent transferă de 1,2 ori mai puțin șoc către ecran în cazul unui impact), iar sticla ecranului e cu 20% mai groasă, din același motiv.
- Butoanele pentru pornire/oprire și pentru Bixby sunt puțin mai lungi și toate au fost mutate puțin mai sus. Nu am observat asta decât atunci când l-am pus lângă S8, altfel n-am simțit nicio diferență.
- Deși ecranul de pe S8 era mai mult decât grozav, chiar și direct în lumina soarelui, cel de pe S9 poate atinge o luminozitate maximă cu 20% mai ridicată, printre alte mici îmbunătățiri.
- Difuzorul de la ureche e acum un difuzor în toată regula, astfel că S9 e primul Galaxy cu difuzoare stereo, și diferența e enormă. Difuzorul principal redă mai mult sunetele joase, în timp ce difuzorul de la ureche redă mai mult sunete înalte.
- Nu în ultimul rând, cea mai vizibilă și cea mai cunoscută diferență e poziționarea senzorului de amprentă sub cameră, în loc de lângă ea, lucru care a fost foarte criticat la S8. Personal, m-am obișnuit cu poziționarea de pe S8 și nu mi s-a părut problematică. Mulți se plângeau că ating camera în loc de senzor, dar eu am pățit asta foarte rar. Sincer, am preferat poziționarea de pe S8, mi se pare mai ușor de ratat senzorul de pe S9 și mi s-a întâmplat mai des să dau cu degetul peste cameră din greșeală. Ce-i drept, am telefonul doar de o săptămână și poate că încă nu m-am obișnuit cu el.
Acum despre câteva caracteristici:
- Cei de la DisplayMate au spus că S9 are cel mai bun ecran pe care l-au testat până acum. Dacă suntem la capitolul ăsta, menționez că culorile de pe S9 au o temperatură puțin mai caldă decât pe S8, iar luminozitatea pixelilor în Always On Display e în general mai scăzută decât la S8 dacă o lăsăm pe modul automat și e nevoie de mai multă lumină ambientală ca să aibă aceeași luminozitate ca la S8. Din fericire, la S9 au introdus posibilitatea să configurezi manual luminozitatea AOD-ului, și s-ar putea să îl las în permanență la maxim, încă nu am decis. Îmi plăcea mai mult cum era configurat pe S8, dar presupun că au vrut să mai economisească baterie.
- Despre Bixby nu mă pot pronunța; ca și la S8, după ce l-am studiat 5 minute de curiozitate, am luat bxActions și l-am înlocuit cu Cortana. Tot nu mă încântă butonul ăla acolo, dar măcar am acces rapid la Cortana. Pentru cei care nu sunt deloc interesați să folosească butonul, ca și la S8, poate fi dezactivat și nu va face nimic dacă e apăsat. Ce este totuși legat de Bixby, dar în același timp separat, sunt traducerile pe care le poate face S9 folosind camera. Cam așa cum se putea și până acum folosind aplicații terțe, doar că acum ai asta direct în interfața aplicației native a camerei, și partea bună e că folosește Google Translate, nu vreun serviciu de la Samsung mai slab.
- Glorioasa mufă Jack este ca și până acum prezentă, slavă Samsung. Căștile wireless sunt mai scumpe și aduc cu ele alte bătăi de cap, iar folosirea mufei USB-C pentru căști va fi ÎNTOTDEAUNA problematică pentru cei care vor să asculte muzică în timp ce încarcă telefonul, ori transferă fișiere prin cablu, ori orice altceva implică mufa USB-C. Pentru mine n-ar fi o problemă dacă ar trebui să folosesc aceeași mufă, doar că încă nu există opțiuni de căști la fel de bune pe USB-C ca cele pe Jack. Încă nu e disponibilă o varietate destul de mare și va mai dura câțiva ani buni, zic eu, până va fi la fel de comod, ieftin, și comparabil calitativ să cumperi căști pe USB-C cum e să cumperi pe Jack. Sigur, o soluție mai simplă e să folosești în continuare căști pe Jack, dar cu un adaptor USB-C. Problema cu opțiunea asta e însuși adaptorul: încă o chestie pe care trebuie să o ții la tine, încă o chestie pe care o poți pierde, și în unele cazuri, alți bani cheltuiți. Am folosit un adaptor Jack de la 3.5mm la 2.5mm în primii ani de liceu, când aveam un Nokia 3110c, și nu e plăcut.
- Homescreen-ul se poate roti pe orizontală pentru prima oară (îmi amintește de când aveam un Nokia C6-01 cu Symbian), dar nu e ceva ce folosesc. E util când faci trecerea de la aplicații în modul landscape la homescreen, presupun.
- Telefonul e compatibil cu Project Treble, care ajută la separarea nucleului sistemului de operare, ca să îi zic așa, de modificările pe care le face fiecare producător de telefoane. Pe scurt, ar trebui să asigure că actualizările de software vor fi lansate mai rapid ca până acum pe telefoanele producătorilor care nu folosesc Android-ul standard, ceea ce în cazul lui Samsung, care sunt notorii pentru cât de greu se mișcă, e grozav.
- Îmi era puțin teamă că nu voi mai putea folosi Gear VR, dar S9 e compatibil cu ultimul model (poate și mai vechi, nu știu).
- Pe lângă senzorul de ritm cardiac și oxigen în sânge, există și un senzor de tensiune arterială, pentru prima oară pe un smartphone, creat în parteneriat cu Universitatea din California, San Francisco. Se pare că senzorul funcționează destul de bine, iar cu timpul ar trebui să se îmbunătățească rezultatele pe care le oferă.
- Capacitatea RAM-ului e aceeași ca la S8, și mulți se arată nemulțumiți de asta, dar mă întreb câți dintre ei au simțit vreodată că sunt limitați de cei 4GB. Mi se par suficienți și S8 mi-a mers întotdeauna perfect cu mai multe aplicații deschise, și la fel și S9 până acum.
- Cea mai mare dezamăgire e bateria, care a rămas la 3000mAh. Spre deosebire de un ASUS Zenfone 3 pe care l-am avut mai demult, cu o capacitate tot de 3000mAh, S8 e oribil în ceea ce privește bateria, și S9 pare să fie la fel. Bine, aproape la fel, S9 consumă mai puțină baterie decât S8, dar diferența e minusculă, deseori, zic eu, insesizabilă. Ce-i drept, depinde de la persoană la persoană, în funcție de cum folosește fiecare telefonul. Spre deosebire de alții, înțeleg limitările producătorului și înțeleg că întotdeauna există compromisuri, în cazul de față bateria. Sunt dezamăgit, dar nu îi blamez. Anul viitor sper ca bateria să fie de cel puțin 3300mAh.
Încă puțin și trecem la cameră, vreau să mai vorbesc pe scurt despre câteva chestii.
AR Emoji nu mi se par așa oribile cum zic mulți. E loc amplu de îmbunătățiri, dar mi se pare o idee interesantă, idee care trebuie menționat că nu a fost “furată” de la Apple. În primul rând, deși ideea de bază e asemănătoare, execuția e complet diferită când vine vorba de AR Emoji și Animoji. În al doilea rând, e diferență de 5 luni între iPhone X și Galaxy S9, și la genul ăsta de chestie se lucrează mai mult de atât și mai durează până e implementată. În ultimul rând, și cel mai important, Logitech făcea ceva asemănător cu camerele lor web acum 10 ani. Nu doar că nu e o idee complexă și specifică, dar nici măcar nu e nouă. Deși nu mă dau în vânt după prostioare de genul ăsta, m-aș vedea folosind un AR Emoji personal cu prietenii dacă ar arăta puțin mai mult ca mine, dar e timp destul pentru îmbunătățiri, trebuie doar să se vrea. O altă chestie bună e că poți folosi emoji-ul personal în majoritatea aplicațiilor de chat.
Utilizatorii variantei cu procesor Exynos (toți cu excepția celor din America și Hong Kong) nu vor putea înregistra convorbirile (deocamdată, cel puțin). Toate aplicațiile de înregistrare a convorbirilor sunt afectate și nu se poate înregistra apelul decât din partea celui cu S9, nu se va auzi vocea persoanei cu care se vorbește. E o problemă care apare și la S8 de când cu actualizarea la Android 8, doar că pe S8 sunt afectate doar apelurile primite, și nu întotdeauna. Pe S9 problema se pare că e mai gravă, dar se lucrează la soluții. Asta e ceva ce mă afectează direct, că mie îmi înregistrează automat toate apelurile și după le urcă imediat în cloud. Făceam asta și când aveam Nokia C6-01, mi-a fost folositor de multe ori și în general e ceva ce mi se pare de dorit, nu e greu să te gândești la situații în care ți-ar prinde bine.
Dacă vreți folii bune pentru telefoane, vă recomand Smart Protection. Folia lor clasică e “regenerabilă”, și se vinde în două variante: pentru ecran și pentru întreg telefonul (față, spate, marginile de sus și de jos). Am folosit-o pe S8 și acum pe S9, și mi se pare foarte bună. Am zgâriat folia de mai multe ori, ca mai târziu să se “vindece” singură. Problema e că în cazul telefoanelor Galaxy cu marginile curbate (S8 și S9 cel puțin, nu știu exact cum e pe variantele Edge de dinainte), dacă nu porți telefonul în husă, o să se înceapă să se dezlipească pe la colțuri de la frecarea cu buzunarul de fiecare dată când îl scoți/bagi. În ciuda acestui fapt, folia rezistă foarte bine și singurul dezavantaj e că un colț sau două vor începe să arate urât pe o suprafață de 1 – 2mm, cu timpul. Mie mi s-a întâmplat să se agațe într-un colț și să se dezlipească folia de pe ecran aproape două degete; am trecut cu mâna peste ea și în câteva ore parcă nu se întâmplase nimic, s-a lipit la loc foarte bine. Problema e mai mult estetică atunci când vine vorba de ecran (la mine pe S8 spatele e în continuare impecabil după 6 luni), dar e mai gravă situația la foliile care se pun peste marginile metalice de sus și de jos (ceea ce e de înțeles având în vedere forma telefonului). Alea s-au făcut prea urâte la colțuri și le-am dezlipit după vreo 3 luni, cred. De altfel, toate problemele astea mi s-au întâmplat fiindcă port telefonul în buzunar; carevasăzică, femeile poate nu au probleme de genul ăsta. Oamenii de la Smart Protection au mai multe tipuri de folii, dar nu le-am testat, așa că vă recomand doar ce știu că e bun din experiență. Pe lângă asta, am interacționat de câteva ori cu oamenii de acolo, mi-au fost de ajutor, și mi-au lăsat o impresie foarte bună.
În ceea ce privește husele, nu am purtat niciodată huse la telefoane fiindcă am avut grijă de ele și nu sunt neîndemânatic. În plus, nu vreau telefoane mai mari și mai groase din cauza huselor, și nu vreau să acopăr design-ul telefonului cu nimic. În schimb, lucrurile stau puțin diferit când e vorba de un telefon de aproape 4000 de lei. Am pierdut literalmente ore întregi documentându-mă despre huse și bumpere și am ales Neo Hybrid de la Spigen, varianta Gunmetal. A fost greu să decid între asta și Burgundy, sau Arctic Silver, care arată pur și simplu superb. Îmi place foarte mult husa, nu adaugă mult la dimensiunile telefonului, se poate încărca wireless prin ea, și foarte important, mă ajută mult să nimeresc senzorul de amprentă mai ușor. Când se lansează în mai, poate o să mă gândesc puțin la husa de la Mous din lemn de nuc, dar mai vedem atunci.
Și acum, să trecem la partea distractivă: camera. Întâi, câteva detalii tehnice:
- Menționez asta de dragul de a include toate detaliile relevante, deși cred că toți care citesc articolul știu deja: S9 poate folosi două diafragme când face poze: f/2.4 pentru situații cu lumină bună, iar atunci când nu e destulă lumină, telefonul trece automat la f/1.5, cea mai mică diafragmă folosită vreodată pe un telefon, situație în care Samsung spun că S9 poate capta cu până la 28% mai multă lumină. Nu este, însă, primul smartphone care are funcționalitatea asta, așa cum cred majoritatea; primul (cred) a fost Nokia N86, în 2009, care avea posibilitatea să folosească 3 diafragme, f/2.4 fiind cea mai mare.
- Spre deosebire de S8, se poate filma la rezoluție 4K@60fps, lucru care pe mine m-a bucurat mult. Înainte doar la 1080p puteam filma cu 60 de cadre pe secundă, 4K fiind limitat la 30, și odată ce ai văzut diferența dintre 30fps și 60fps, nu mai poți să te întorci la 30, așa că preferam să filmez la 1080p pentru cele 60 de cadre pe secundă. 1080p e pe ducă și acum pot în sfârșit să filmez la o rezoluție future proof (de menționat că limita pe film la 4K@60fps e de 5 minute). Deși în setările camerei ești avertizat că filmele la 4K@60fps nu sunt stabilizate, se referă de fapt la EIS (Electronic Image Stabilization), nu la OIS (Optical Image Stabilization). Cu alte cuvinte, filmele sunt stabilizate folosind OIS, cea mai importantă și eficace metodă, dar pe partea de software, telefonul nu poate face nimic în plus. Pentru mine e perfect în regulă, oricum am dezactivat întotdeauna EIS din cauză ca are niște efecte neplăcute asupra mișcării din filme (poate au mai adus îmbunătățiri, nu știu, nu prea mă interesează, OIS se descurcă foarte bine pe cont propriu). Dacă folosesc filmele la ceva ce necesită mai multă stabilitate, pot face eu asta mult mai bine în programul cu care editez filme decât poate telefonul cu EIS.
- Având în vedere că se poate filma la 4K@60fps, s-a introdus opțiunea de a salva filmele folosind HEVC (în mod obișnuit era H.264, cred) pentru a ocupa mai puțin spațiu. Asta mi-a plăcut mult de tot.
- Nu doar că S9 poate filma la 4K@60fps, dar o poate face cu HDR activat și poate capta și poze în timp ce filmează. Pe S8 ambele lucruri erau imposibile, chiar și la 1080p@60fps. Asta mi se pare o diferență semnificativă.
- S9 poate filma în slow motion (1080p@240fps) cât și în “super slo-mo” (720p@960fps). “Super slo-mo” mi se pare destul de grozav, îți permite să filmezi clipe de 0,2 secunde la 960fps (de până la 20 de ori pe parcursul unui film), pe care le redă apoi la 30 fps, adică de 32 de ori mai încet. Practic face dintr-o clipă de 0.2 secunde un filmuleț de 6,4 secunde. Sunt dezamăgit doar de rezoluția mică; dacă nu ar fi scos deja Sony un telefon care poate filma la 1080p@960fps, poate aș fi fost mai puțin dezamăgit. Oricum, atât cât poate mi se pare deja foarte impresionant, și cel mai probabil următorul Galaxy va putea filma și la 1080p@960fps. Spre diferență de Sony, Samsung au avut o execuție mai bună: poți să declanșezi manual filmarea la 960 de cadre pe secundă, ori o poate declanșa telefonul atunci când detectează mișcare acolo unde îi spui tu că te aștepți să fie mișcare. Un alt dezavantaj e că ai nevoie de ceva mai multă lumină decât în mod obișnuit pentru a avea o calitate decentă.
- Prin magia ingineriei, S9 captează de fapt 12 poze atunci când faci o poză obișnuită, pe care apoi le combină pentru a face o poză mai clară și cu până la 30% mai puțin zgomot decât pe S8.
- DxOMark au acordat lui S9 Plus cea mai mare notă de până acum, spunând practic că în ceea ce privește camera, per ansamblu e cel mai bun telefon testat de ei până acum. Singura diferență dintre S9 și S9 Plus în ceea ce privește camera fiind al doilea senzor pentru zoom 2x, doar eliminăm din testul lor partea cu zoom și bokeh și avem rezultatele pentru S9. Personal, nu prea mă dau în vânt după cei de la DxOMark, dar merita menționat și aspectul ăsta.
Ca fapt divers, când mă mai trezesc impresionat de ce poate camera în lumină joasă, îmi amintesc de reclama asta grozavă la Lumia 925.
Gata, acum să vedem pozele.
Începem cu două poze obișnuite, făcute la lumină bună. Doritorii le pot descărca la rezoluția originală de aici, respectiv aici.
În ansamblu par a fi cam identice, în schimb lucrurile stau altfel când le vedem la 1:1.
În prima poză observăm imediat zgomotul redus în poza de la S9, precum și saturația puțin mai ridicată. Per ansamblu, S9 redă o imagine mai clară. În a doua poză nu cred că mai e nimic de zis, poza făcută de S9 oferă mult mai multe detalii, în mare parte datorită algoritmului agresiv de sharpening, care în funcție de situație, poate fi ori prieten, ori dușman.
Mergem mai departe la pozele făcute noaptea. Le-am făcut în aceleași locuri ca atunci când am comparat Lumia 950 cu Galaxy S8, în schimb condițiile de iluminare au fost diferite, fiind puțin mai întunecat de data asta, dar și timpul de expunere a fost diferit. Nu mai țin minte ce valori am folosit atunci, dar de data asta am făcut toate pozele folosind un timp de expunere de o secundă, și spre deosebire de ultima oară, am înlocuit JPEG-urile făcute în modul Pro cu cele făcute în modul Auto, ca să vedem ce face fiecare telefon când e de capul lui. RAW-urile au fost, la fel, convertite în JPEG cu exact aceleași valori în Photoshop, ca să fim corecți. De menționat că RAW-urile de la S8 au fost făcute cu singura lui diafragmă disponibilă, f/1.7, în timp ce RAW-urile de la S9 au fost făcute cu diafragma de f/1.5. Doritorii pot descărca pozele la rezoluția originală de aici, respectiv aici.
Comparând modurile Auto din prima poză, S8 pare să fi captat o imagine mai clară, dar mai puțin saturată și cu ceva mai mult zgomot decât S9. Nefiind rezultatul așteptat, poate a fost vorba și de eroare umană, mișcând eu puțin trepiedul când am făcut poza cu S9. În ceea ce privește RAW-urile din prima poză, diferența pare a fi doar la saturație și la zgomot.
În a doua poză e o diferență destul de mare la modurile Auto, S9 captând o imagine mult mai luminoasă decât S8. RAW-urile, în schimb, par a fi identice, dar să nu tragem concluzii înainte să le comparăm la 1:1.
Cum spuneam mai devreme, modurile Auto din prima poză par să favorizeze S8, dar poate a fost eroare umană la mijloc. RAW-ul de la S9, în schimb, e mai puțin zgomotos și pe alocuri puțin mai detaliat.
În a doua poză, modul Auto de pe S9 a prins mai multă lumină și a redat o imagine mai detaliată și mai puțin zgomotoasă. RAW-ul de la S9 e cam identic în privința luminii cu cel de la S8, în schimb e mai puțin zgomotos și mai detaliat.
În a treia poză, modul Auto de pe S9 a captat o imagine mai detaliată și mai puțin zgomotoasă, și cam aceeași situație e și la RAW-uri, deși diferența e mult mai mică decât în cazul modurilor Auto.
Cam asta a fost comparația; per ansamblu, S9 captează imagini mai detaliate, mai luminoase, și mai puțin zgomotoase decât S8, în unele situații diferențele fiind minuscule, în altele semnificative. Nu pot, totuși, să nu critic algoritmul agresiv de sharpening, care deși uneori e folositor și face poza să pară mai clară, o face să pară și mai artificială, mai ales când e vorba de vegetație. Din punctul ăsta de vedere aș prefera un echilibru între Galaxy S9 și Lumia 950, ale cărui poze arată mult mai natural și realistic când te uiți de aproape (puteți vedea aici o comparație dintre Lumia 950 și Galaxy S9). Ce-i drept, asta e o situație destul de specifică de care 99% dintre utilizatori nu se lovesc probabil niciodată, nici eu nu mă lovesc de problema asta, să zic vreodată că nu-mi place cum arată un obiect văzut la 1:1 și să mă deranjeze asta, dar am zis să fiu detaliat de dragul testului. La urma urmei, ăsta era obiectivul, să punem lupa peste pozele făcute de cele două telefoane și să le analizăm detaliat pentru o concluzie informată și obiectivă, ceea ce sper că am reușit să fac.
În concluzie, Galaxy S9 e un telefon mai performant, mai rezistent, cu o cameră mai bună, cu difuzoare mai bune, cu un aspect puțin mai plăcut, și cu diverse alte îmbunătățiri mai mult sau mai puțin minore, ceea ce mie mi se pare destul de bine. Per ansamblu aș zice că sunt doar plusuri față de S8, dar cred că pentru majoritatea nu ar justifica schimbarea de la S8. Pe mine m-a interesat camera cel mai mult, de mai mulți ani sunt foarte pasionat de fotografia mobilă și capabilitățile camerelor de pe telefoane, iar camera îmbunătățită și toate celelalte lucruri în plus au fost destul pentru mine.
Ca o mică paranteză, încă îmi amintesc uimirea pură cu care mă uitam la Nokia 808 acum 6 ani și nu îmi vine să cred că încă sunt lucruri pe care camera aia le poate face pe care nicio altă cameră mobilă nu poate astăzi să le facă. Între noi fie vorba, încă mi se pare un telefon superb și încă sper dacă nu să dețin unul, cel puțin să pun mâna pe unul și să mă joc cu el.
În 2019, printre altele, sper ca următorul Galaxy să aducă și mai multe îmbunătățiri la cameră (eventual un bliț cu xenon pentru a DISTRUGE orice competiție), la AR Emoji (deși mă aștept să facă asta și până atunci, că nu e vorba de hardware dedicat, totul e software), și NEAPĂRAT o baterie de capacitate mai mare, că ăsta e cel mai mare minus al telefonului.
Acum, dacă e cineva interesat, vând vechiul Galaxy S8, care mai are garanție aproape un an și jumătate și e în stare perfectă din toate punctele de vedere. Îl dau cu un pachet Samsung Starter Kit care conține folie de protecție, o husă, și un încărcător wireless. Ofer și un pachet cu folii de protecție regenerabile pentru ecran, spate, și margini, de la Smart Protection. Împreună le dau cu 2700 de lei, iar doar telefonul și foliile, fără Starter Kit, cu 2500 de lei. Dacă e cineva interesat, vă rog scrieți-mi la , nu comentați aici la articol. Eventual scrieți-vă și numărul de telefon la care vă pot suna.
Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
3 comentarii
Pingback:
07/08/2018 la 10:49Pingback:
31/08/2018 la 12:16Pingback:
26/04/2019 la 15:57